Àmbit de la notícia
Comunitari

#Demanapadró, nova campanya de la Coordinadora d'ONG Solidàries

Entitat redactora
Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a
Sònia Cervià
  • #DemanaPadró
    Un dels fotogrames de la campanya #DemanaPadró. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries
  • #DemanaPadró
    Cartell de la campanya #DemanaPadró. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries

La Coordinadora d’ONG de les comarques gironines engega la campanya '#Demanapadró' amb l'objectiu de garantir el dret al padró a tothom.

 

En una de les assemblees de la Coordinadora d'ONG Solidàries, algunes de les entitats que fan acollida van mostrar-se preocupades pels problemes que s'estaven trobant moltes persones a l'hora d'empadronar-se als municipis on viuen. Aquest és l'origen de la campanya #Demanapadró, que ara s'inicia amb una fase comunicativa a xarxes socials, i que vol arribar sobretot a la ciutadania i,  en especial, a les persones migrades que han de fer aquest tràmit. 

La campanya de la Coordinadora d’ONG Solidàries comença amb una acció comunicativa a xarxes socials sota el lema 'No demanis perdó, demana padró!' i posa el focus en el padró, com a mecanisme bàsic d’equitat social, ja que sense el padró no es pot accedir ni a la targeta sanitària que garanteix la cobertura sanitària, ni es pot escolaritzar els fills, ni demanar algunes ajudes socials, a tall d’exemple.

La campanya mostra persones de diversos orígens (Ucraïna, El Marroc, Senegal o Colòmbia) demanant perdó per voler accedir a la sanitat quan calgui, per voler viure en un país on hi ha guerra, per voler enriquir la cultura amb música amb d’altres sonoritats, o per voler que els fills s’escolaritzin a Catalunya. Destaquem la participació en el vídeo, del músic Momi Maiga, un virtuós de la kora de projecció internacional, que actualment viu a Salt i que enguany ha actuat al Temporada Alta.

Per reforçar la part informativa de la campanya, s’ha editat un fulletó dirigit a la població recent arribada als municipis gironins, perquè coneguin els seus drets i el procediment que els garantirà l’empadronament i un millor acolliment. Aquests díptics seran accessibles a tota la ciutadania als locals municipals com centres cívics i oficines d’atenció a la ciutadania, a través de les entitats socials de la demarcació i també és consultable en línia.Per facilitar la millor comprensió de la informació inclosa al díptic, s’ha editat en sis llengües: català, castellà, anglès, francès, sonninké i àrab.

De cares a la tardor, la campanya #DemanaPadró constarà de diverses activitats pensades per a diversos públics claus en el procés d’empadronament: ciutadania, entitats i ajuntaments gironins, consultables aquí. També s'ha previst la presentació d'una diagnosi sobre la gestió de l'accés a l’empadronament en els municipis de comarques gironines, en el qual ja s'hi està treballant.

#Demanapadró és una campanya desenvolupada en el marc del Fòrum Català per la Pau, i compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari