El 20% de la població de Catalunya es troba en risc d’exclusió social

Colectic - Comunitari
El risc d’exclusió social augmenta fins al 22% en el cas de menors d'edat. Font: Càritas Terrassa
El risc d’exclusió social augmenta fins al 22% en el cas de menors d'edat. Font: Càritas Terrassa

El 20% de la població de Catalunya es troba en risc d’exclusió social

Colectic - Comunitari

Resum: 

Aquesta i altres dades es desprenen de l'informe sobre exclusió i desenvolupament social que ha presentat Càritas Catalunya.

L’informe el va elaborar la Fundació FOESSA a mitjans de 2018 a partir de 13.000 visites presencials a domicilis d’arreu de Catalunya. Fa servir 35 indicadors per radiografiar situacions d'exclusió social que viuen a Catalunya moltes persones i famílies.

Segons l'informe encarregat per Càritas Catalunya, aquest percentatge de la població que es troba en risc d’exclusió social augmenta fins al 22% en el cas de menors d'edat.

Però també inclou altres dades preocupants, com que un 15,8% de les llars catalanes es troben en situació d’exclusió social tot i tenir feina. Pel que fa a l'habitatge, 944.000 persones pateixen una pobresa severa per les elevades despeses en habitatge, mentre al voltant de 300.000 (un 4% de la població) viuen de relloguer, en procés de desnonament o en situació de violència familiar, amenaçades amb que les facin fora de casa.

Encara dues dades més: un 10% de la població catalana no pot comprar les medicines necessàries per seguir els seus tractaments, i prop d’un 4% no tenen accés a una alimentació bàsica.

L'informe posa de manifest que les desigualtats es continuen produint malgrat la suposada recuperació econòmica que vivim. Alguns factors que agreugen aquesta situació són la precarització del treball, l’exclusió residencial, la salut i l’aïllament social.

Pots consultar l'Informe sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya.

Afegeix un comentari nou