El 2015 es va arribar a les 10.022 parelles lingüístiques

  • Participants en el programa. Font: web d'Òmnium

    Participants en el programa. Font: web d'Òmnium

  • Una parella lingüística de Martorell

    Una parella lingüística de Martorell

  • Logotip del programa

    Logotip del programa

Aquesta és la xifra rècord des que el programa Voluntariat per la llengua (VxL) es va posar en marxa l'any 2003 amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge del català a aquelles persones que el volen practicar en un context relaxat.

(VxL) està impulsat per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Aquest programa posa en contacte persones que volen millorar el seu nivell de conversa de català amb d'altres que el parlen de manera habitual per practicar-lo com a mínim una hora setmanal al llarg de deu setmanes.

Hi han participat 10.173 persones, de les quals 5.987 han estat aprenentes i 4.186 han fet de voluntàries.

La majoria de les persones aprenentes tenen entre 30 i 39 anys i procedeixen sobre tot d'Amèrica del Sud, però també del Nord d'Àfrica, de la Unió Europea i d'Amèrica Central. Pel que fa a les persones voluntàries, en la seva gran majoria tenen entre 50 i 65 anys. En ambdós casos hi han participat més dones que homes.

El CPNL ha establert acords de col·laboració amb 774 entitats i associacions que ofereixen activitats, espais i que fan difusió del programa VxL. Al llarg de 2015 ha dut a terme 1.814 activitats complementàries de llengua i cultura en les quals han participat 63.791 persones. També hi han col·laborat 3.904 establiments comercials.

Afegeix un comentari nou