El cau i l’esplai ajuden a créixer

  • Foto: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

    Foto: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

La Direcció General de Joventut ha engegat la campanya "Vine al cau, vine a l'esplai", amb l'objectiu de difondre la tasca de les associacions juvenils d’educació en el lleure, que ofereixen una proposta educativa activa, participativa i compromesa per al creixement personal d'infants i joves.

Amb aquesta campanya, que coincideix amb l’inici de curs, es vol convidar les famílies a inscriure els seus fills al cau o a l’esplai, de manera que les activitats de lleure no es restringeixin només a les vacances d’estiu. Per això s’ha creat una pàgina web amb el lema "Vine al cau, vine a l'esplai", on s’hi poden trobar experiències d’educació en el lleure explicades per nens i nenes, caps i monitors. Per exemple, aquesta que comparteix la Joana:

"El cau ha estat crucial en la meva educació: fer amics, compartir, fer muntanya, fer coses per als altres de forma altruista, conèixer el país... Tot de coses positives que després t’ajuden molt en altres camps de la vida"

Paral·lelament, es vol potenciar que els membres de les associacions de lleure comparteixin a la xarxa vivències i experiències amb l’etiqueta #cauesplai.

Des de la web de la campanya també es pot accedir a una base de dades on es poden consultar els agrupaments escoltes, centres d'esplai i casals de joves de tot Catalunya, així com un llistat de les associacions educatives del Consell Nacional de la Joventut amb una petita presentació de les grans federacions.

Afegeix un comentari nou