El grup de Cooperació de la FAS engega la campanya "Triem Banca Ètica"

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

El grup de Cooperació de la FAS engega la campanya "Triem Banca Ètica"

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Cinefòrum, taula rodona i torn de preguntes i debat. El 4 de desembre s'engega a la UAB la campanya per sensibilitzar sobre l'impacte de la banca convencional i promoure les finances ètiques.

El grup de voluntariat de Cooperació de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) continua aquest curs amb la campanya que ja va començar l'any passat, "Triem Banca Ètica", vinculada a la iniciativa "Demana Banca Ètica".

Ambdues apuntant a la mateixa direcció, apareixen i treballen amb l'objectiu d'aconseguir que les universitats públiques catalanes, com a elements claus en l'àmbit educatiu i en la difusió de coneixement, siguin pioneres en bones pràctiques en la gestió dels seus recursos i contractació de serveis.

D'aquí que les campanyes d'impuls de la banca ètica treballin per sensibilitzar la comunitat universitària, per informar sobre els mecanismes financers tradicionals i, en contraposició, sobre uns de nous responsables i compromesos amb la societat: la bana ètica.

El curs de cooperació va donar el treu de sortida al nou curs el passat 4 de novembre amb la xerrada a càrrec d'Ada Colau i Arcadi Oliveres "Crisis i lluites socials: l'acció local, motor de canvi global". El segon pas és demà, amb la inauguració de la campanya "Triem Banca Ètica" sobre explicació i difusió de la Banca ètica.

Així, demà teniu l'oportunitat d'assistir al cinefòrum, on es visionaran els documentals "Ace Bank", que parla sobre les inversions de la banca tradicional en indústria armamentística, petroli i gas. Posteriorment, es projectarà "Quan la Banca i l’ètica no són antagòniques", reportatge que explica l'origen, la naturalesa, el funcionament de la banca ètica i quines entitats trobem a Catalunya. Finalment, hi haurà una taula rodona i torn obert de paraules per aclarir dubtes sobre la temàtica i debatre. Tot, demà 4 de desembre des de les 13.00 hores a la Sala d'Actes del ETC de la UAB.

Si mai t'has preguntat què passa amb els teus diners, perquè es culpa les entitats bancàries tradicionals de la crisi, com actuen i, sobretot, com actuar responsablement amb els teus estalvis i com i on aplicar-ho en la teva vida, demà, la FAS et dóna una oportunitat d’endinsar-t’hi.

Afegeix un comentari nou
0