El moviment veïnal estableix les seves prioritats per al 2018

Colectic - Comunitari
Les lluites socials liderades pel moviment veïnal són ben diverses
Manifestació per l'abolició dels pisos polítics. Imatge amb llicència CC BY-NC-ND 2.0

El moviment veïnal estableix les seves prioritats per al 2018

Colectic - Comunitari

Resum: 

Les 476 associacions de veïns i veïnes i les 22 federacions sòcies de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) debatran sobre pensions, habitatge i lluita antiracista en la seva 33a assemblea general.

La Federació d'AV de Lleida serà l'amfitriona de la 33a assemblea general de la CONFAVC. Tindrà lloc el 17 de març, de 9.30 a 15.00 hores, al Centre Cívic de Balàfia de Lleida, amb el lema 'Moviment veïnal: preparat per l’acció social'. Les associacions i federacions de la confederació debatran i aprovaran el full de ruta per al 2018, que inclou les prioritats, els projectes, les campanyes de lluites socials, etc. que marcaran les accions de les associacions veïnals al llarg de l'any.

El debat al voltant de les pensions públiques centrarà part de la trobada, amb la taula rodona 'Sense Pensions Públiques no tenim futur'. Hi intervindran Ramón Franquesa, professor d’Economia Mundial de la Universitat de Barcelona; Miguel Arenas, advocat del Col·lectiu Ronda i Serveis Jurídics de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Oberta de Catalunya; i Domiciano Sandoval, portaveu adjunt de la Coordinadora Estatal de Defensa del Sistema Público de Pensiones (COESPE) i de la Marea Pensionista.

Des de la CONFAVC assenyalen que els reptes del moviment veïnal són diversos i de gran profunditat, i que se senten preparats per a l’acció, sempre en col·laboració amb altres organitzacions amb què comparteixen valors i objectius.

Engegar una escola de formació veïnal, crear un banc d’experiències veïnals per recollir les principals lluites i projectes d’intervenció social, col·laborar amb les entitats que lideren la lluita contra el racisme i la xenofòbia o explorar i desenvolupar fórmules alternatives al dret a l'habitatge són algunes de les propostes que inclou el pla de treball de la CONFAVC per a aquest 2018.

Afegeix un comentari nou