Els joves de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius alcen la veu contra el Pin Parental

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
Joves de PREN-los participant en el mòdul en empoderament feminista. Font: Pren-los
Joves de PREN-los participant en el mòdul en empoderament feminista. Font: Pren-los
Joves de PREN-los participant en el mòdul sobre violències masclistes, impartit per Gemma Altell. Font: Pren-los
Joves de PREN-los participant en el mòdul sobre violències masclistes, impartit per Gemma Altell. Font: Pren-los
PREN-los! forma part de la campanya “Tira Pel(s) Dret(s)!” de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius. Font: Pren-los
PREN-los! forma part de la campanya “Tira Pel(s) Dret(s)!” de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius. Font: Pren-los

Els joves de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius alcen la veu contra el Pin Parental

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

Pren-los es posiciona en contra de qualsevol mesura que ataqui “el dret a l’educació i a la informació” i ha elaborat un full de demandes destintat a les persones parlamentàries d'Europa.

El passat mes de setembre a Múrcia es va implantar l’anomenat Pin Parental. Una mesura amb la qual Vox pretén que els pares puguin decidir a quines activitats i xerrades sobre temes com la identitat de gènere, el feminisme o la diversitat LGTBI, poden assitir els seus fills. Una iniciativa que ha generat molta polèmica i la reacció del govern espanyol, que ha afirmat que ho recorrerà allà on ho vulguin implantar.

La intenció del partit d’extrema dreta és aplicar aquesta política a altres territoris d’Espanya i ja està sobre la taula a la Comunitat de Madrid i a Andalusia. Davant d’aquesta possible extensió, hi ha diverses associacions que s’han posicionat en contra, com el grup de joves de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius: Pren-los.

Aquest projecte, cofinançat pel Departament de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, ha publicat un full de demandes que tenien previst portar al Parlament Europeu. En aquest document pretenen generar consciència de la importància de garantir l'accés als coneixements sobre els Drets Sexuals i Reproductius a tots els infants.

Des de Pren-los, recorden que els joves són “agents essencials a l’hora de construir societats justes” i el seu manifest el conformen tres peticions:

  • “Aplaudir i donar suport a activitats educacionals contra la LGBTQI+ fòbia, el sexisme, el racisme, el capacitisme i qualsevol altra forma de discriminació”.
  • “Aplaudir i donar suport a activitats educacionals, com l’educació sexo-afectiva integral, que aporta eines i coneixements a les estudiants per prendre decisions autònomes i informades sobre el seu propi cos i les relacions que estableixen amb altres”.
  • “Denunciar i rebutjar l’aprovació de qualsevol llei, política o mesura, com és el PIN Parental, que limita la capacitat de les estudiants de rebre la informació i educació prèviament mencionada”.

Peticions a les persones amb veu als parlaments

Com aquest full de demandes s’havia de portar al Parlament Europeu -objectiu que ha estat truncat per la crisi del Covid-19-, hi ha un apartat que es refereix a les “persones legisladores amb una clara responsabilitat vers les societats”. Allà s’exposen tots els temes que haguessin discutit amb les persones parlamentàries que s’ocupen dels àmbits de Drets Sexuals i Reproductius.

En aquest paràgraf insten a lluitar per garantir els “Drets Sexuals i Reproductius així com la Justícia Reproductiva”. I a treballar per garantir un model educacional que “lluiti per eliminar actituds discriminatòries cap a les dones, els individus heterodissidents, les persones migrades i les persones racialitzades”.

Com també demanen que siguin proactives en la lluita contra “els grups fonamentalistes i els partits d’extrema dreta”, que es posicionin en contra de qualsevol mesura que ataqui “el dret a l’educació i a la informació”. I que garanteixin les “vies de participació i involucrament dels infants, les persones adolescents i les persones joves en totes aquelles decisions que puguin afectar la seva educació i el seu futur”.

La tasca de Pren-los

Pren-los va néixer com un projecte dins la branca d’incidència política de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius. I com explica un dels seus integrants, el Carles Pericas, el seu objectiu és “recollir les demandes de les persones joves en matèria de Drets Sexuals i Reproductius i portar-les a institucions tant a escala nacional com internacional”.

Aquest projecte està dividit en diferents mòduls que tracten diverses qüestions que preocupen als més joves. “L’objectiu d’aquest programa és anar a Ginebra, a l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)”, afegeix el Carles.

Afegeix un comentari nou