Els joves voluntaris busquen projectes concrets i reals

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els joves voluntaris busquen projectes concrets i reals

Resum: 

El diari La Vanguardia ha recollit opinions de diferents entitats i experts sobre el voluntariat i la implicació en accions solidàries dels joves catalans. Asseguren que la joventut prefereix petits objectius però reals, que les xarxes socials són mecanismes i motors de mobilització, i que el voluntariat jove creix i cal donar-li cabuda.

Des de fa uns mesos el departament de voluntariat del Casal dels Infants no dóna l'abast. Han passat de fer 15 entrevistes setmanals a fer-ne 20 o 25. I és que cada cop més joves s'interessen en causes solidàries i acudeixen a les entitats sense afany de lucre per fer un voluntariat. "El percentatge de gent jove que s'interessa i s'oferir creix, no només a títol individual, sinó també entitats, grups o associacions impulsades per gent jove que fan una acció i després donen els diners que recapten a una fundació, perquè volen col·laborar en algun dels seus projectes", explica Elisabet Alguacil, del Casal dels Infants del Raval, al reportatge Las redes sociales facilitan la participación de más jóvenes en proyectos solidarios de La Vanguardia.

Conxa Torres, responsable de l'Oficina del Voluntariat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona afirma al mateix reportatge que encara que ser solidari és una actitud, les formes han canviat: "Les entitats estan més organitzades, hi ha més professionals col·laborant, el que les fa més visibles i fiables i s'organitzen projectes per objectius, el que atreu a la gent jove". Proposar projectes que es desenvolupen en un termini concret i no gaire llarg sembla ser la clau per aconseguir la participació dels i de les joves.

Àngel Belzunegui, director de la Càtedra d'Inclusió Social de la URV, afegeix que "la gent jove s'apunta a un projecte, es porta a terme amb èxit i canvia de causa" i destaca el paper de les xarxes socials: "Són fonamentals per la seva rapidesa. Són mecanismes i motors de mobilització".

El reportatge parteix de l'exemple d'un concert solidari organitzat pel Casal l'Amic de Tarragona. Es va publicitar a través de les xarxes socials Facebook i Twitter i la resposta va ser multitudinària. S'hi van recaptar 1.600 euros i i mitja tona d'aliments que s'han repartit a Camp Clar, un barri de Tarragona molt castigat per la crisi.

Mireia Milian, portaveu de Càritas, assenyala que aquest augment de la participació jove suposa també un repte per a les entitats socials: "El repte ara per moltes entitats és poder absorbir i donar cabuda a aquest perfil del voluntariat jove".

Afegeix un comentari nou