Els premis de la CONFAVC es lliuren en una jornada molt participativa

Colectic - Comunitari
Foto de grup de les iniciatives guanyadores de l'edició d'enguany
Foto de grup de les iniciatives guanyadores de l'edició d'enguany
Un moment de l'acte de liurament de premis
Un moment de l'acte de liurament de premis

Els premis de la CONFAVC es lliuren en una jornada molt participativa

Colectic - Comunitari

Resum: 

Els guardons (Re)coneixements Veïnals de 2017 han estat atorgats a la lluita per la sanitat pública a Sabadell, el Fòrum Veïnal de Dones i la iniciativa Rec Comtal Digne.

Amb aquests premis, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) vol visibilitzar aquells projectes i lluites veïnals que han estat rellevants tant pel que fa a la innovació social com a la solidaritat veïnal i la cohesió social i territorial.

El lliurament dels premis de la segona edició de (Re)coneixements Veïnals es va fer el 24 d'octubre al Casinet d'Hostafrancs. A la convocatòria d'enguany han estat presentades 13 lluites veïnals i 10 projectes socials de 20 associacions veïnals o federacions, que són les dues categories de què consta.

Els premis del jurat han estat per la campanya en defensa de la sanitat pública a Sabadell, impulsada per la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), i pel projecte Fòrum Veïnal de Dones de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB). Aquest jurat l'han format Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Fathia El Moualii, activista de drets humans.

La votació popular, que ha batut rècords amb 531 persones participants, ha escollit com a propostes guanyadores la lluita veïnal "Rec Comtal Digne" de l'Associació de Veïns i Veïnes de Can Sant Joan, que pretén recuperar aquest entorn natural situat entre Montcada i Vallbona, i el Fòrum Veïnal de Dones, doblement guardonat.

D'altra banda, en aquesta nova edició dels premis s'ha volgut reconèixer també la trajectòria d’un o una periodista per la seva tasca informativa cobrint les realitats dels barris i les demandes de les entitats veïnals. D'entre les 16 candidatures presentades, Alonso Carnicer i Sara Grimal, ambdós de Televisió de Catalunya, han resultat guanyador i guanyadora.

Afegeix un comentari nou
0