Els premis de la CONFAVC es lliuren en una jornada molt participativa

  • Foto de grup de les iniciatives guanyadores de l'edició d'enguany

    Foto de grup de les iniciatives guanyadores de l'edició d'enguany - Font: CONFAVC

  • Un moment de l'acte de liurament de premis

    Un moment de l'acte de liurament de premis - Font: CONFAVC

Els guardons (Re)coneixements Veïnals de 2017 han estat atorgats a la lluita per la sanitat pública a Sabadell, el Fòrum Veïnal de Dones i la iniciativa Rec Comtal Digne.

Amb aquests premis, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) vol visibilitzar aquells projectes i lluites veïnals que han estat rellevants tant pel que fa a la innovació social com a la solidaritat veïnal i la cohesió social i territorial.

El lliurament dels premis de la segona edició de (Re)coneixements Veïnals es va fer el 24 d'octubre al Casinet d'Hostafrancs. A la convocatòria d'enguany han estat presentades 13 lluites veïnals i 10 projectes socials de 20 associacions veïnals o federacions, que són les dues categories de què consta.

Els premis del jurat han estat per la campanya en defensa de la sanitat pública a Sabadell, impulsada per la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), i pel projecte Fòrum Veïnal de Dones de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB). Aquest jurat l'han format Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Fathia El Moualii, activista de drets humans.

La votació popular, que ha batut rècords amb 531 persones participants, ha escollit com a propostes guanyadores la lluita veïnal "Rec Comtal Digne" de l'Associació de Veïns i Veïnes de Can Sant Joan, que pretén recuperar aquest entorn natural situat entre Montcada i Vallbona, i el Fòrum Veïnal de Dones, doblement guardonat.

D'altra banda, en aquesta nova edició dels premis s'ha volgut reconèixer també la trajectòria d’un o una periodista per la seva tasca informativa cobrint les realitats dels barris i les demandes de les entitats veïnals. D'entre les 16 candidatures presentades, Alonso Carnicer i Sara Grimal, ambdós de Televisió de Catalunya, han resultat guanyador i guanyadora.

Afegeix un comentari nou