Es constitueix la Federació de Tòtems Occitans i Catalans

  • La trobada de tòtems a Pézenas, França

    La trobada de tòtems a Pézenas, França - Font: ens.cat

  • Logotip de la federació

    Logotip de la federació - Font: TOTEMIC

Aplega diverses entitats de gegants, capgrossos, bèsties i "tòtems", que és com anomenen a França les figures de la seva cultura popular i tradicional.

L'entitat de segon nivell TOTEMIC, en francès la Fédération des Totems Occitans et Catalans, es va constituir el cap de setmana de l'1 i el 2 de juliol a la localitat francesa de Pèzenas, amb un seguit d'actes per presentar-la i celebrar-ho.

El programa va comptar amb la participació de diverses entitats, entre les quals es trobaven la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Aquesta darrera ha participat des d'un bon començament aportant la seva experiència i punts de vista de cara a la formació i el desenvolupament de la federació.

El dia 1 de juliol es va fer una primera  taula rodona matinal sobre l'actualitat del món dels gegants i les bèsties amb l'objectiu de donar a conèixer les experiències d’altres associacions i entitats d'aquest àmbit de la cultura.

En una segona taula rodona, a la tarda, es van explicar els motius que han portat a crear la federació, el procés seguit, el punt de vista francès sobre el Patrimoni Cultural Immaterial i la manera de preservar el coneixement transmetent-lo a les noves generacions. El primer dia d'actes es va tancar amb una cercavila musical i la passejada d’alguns dels grups participants.

L'endemà al matí va tenir lloc l'assemblea general per constituir la federació TOTEMIC. El tancament del programa es va fer a la tarda amb una gran trobada de tòtems.

Afegeix un comentari nou