Nova xarxa de coordinació per estendre el voluntariat lingüístic entre joves

  • Professionals de Valls Jove

    Professionals de Valls Jove

  • Imatge de difusió de Voluntariat per la llengua

    Imatge de difusió de Voluntariat per la llengua

La nova xarxa coordina territorialment la dinamització de Voluntariat per la llengua (VxL), professionals de joventut de les Oficines Joves (OJ) i Punts d’Informació Juvenil (PIJ), i té com a objectiu incrementar la participació en el VxL.

La iniciativa està impulsada per la Direcció General de Política Lingüística, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Direcció General de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut, que d'aquesta manera pretenen fomentar l’ús de la llengua al territori.

Aquesta col·laboració dóna peu a l'organització conjunta de trobades, formacions, campanyes i xerrades. També és el marc per a la creació de nous punts d’informació i/o d’inscripció del programa VxL, la difusió de materials divulgatius i la creació de parelles lingüístiques juvenils.

L’Agència Catalana de la Joventut ha fet arribar al seu personal professional un recull de les experiències que es duen a terme als diferents territoris per tal que totes les OJ i els PIJ les coneguin i puguin implementar les que considerin que s’adeqüen millor a les característiques del seu entorn.

El programa VxL va néixer l’any 2003. Està reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears, i també a Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Afegeix un comentari nou