Àmbit de la notícia
Comunitari

Èxit a la 2a Diada de la Solidaritat de la UdG

Autor/a
Fundació Autònoma Solidària
  • Arròs. Font: Rubí Flórez (flickr)
  • Llegums. Font: annalibera (flickr)
  • Boses especials per les donacions de sang. Font: ec-jpr (flickr)

Recaptes d’aliments, donacions de sang, conferències, tornejos esportius i signatura de convenis de col·laboració tan sols són algunes de les moltes activitats que es van realitzar el passat 17 de maig a la Universitat de Girona

La 2a Diada de la Solidaritat que es va celebrar el passat dijous 17 de maig a la Universitat de Girona (UdG) ja es pot valorar en xifres i dir que, sens dubte va ser tot un èxit. El recapte d’aliments solidari organitzat conjuntament per l’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la UdG i la Fundació Banc dels Aliments de Girona va registrar un elevat nombre d’aportacions als diferents punts de recollida. En total: 492,5 litres de llet, 245 kg d’arròs, 15,5 kg de pasta i 20 kg de llegums entre d’altres. A més, el Servei d’Esports va aportar 324 euros recollits a través dels tornejos que va organitzar en motiu de la Diada, diners que s’han convertit en 640 litres més de llet.

Una altra de les activitats que no pot passar per alt va ser la marató de donacions de sang que es va dur a terme al Campus de Montilivi des de les 10 del matí fins les 8 del vespre. En total es van realitzar 54 donacions que se sumen a les 604 que la comunitat universitària va aconseguir en l’anterior campanya.

Coincidint també amb aquesta 2a Diada de la Solidaritat, la UdG i les entitats que participen en la realització d’Activitats Solidàries i de Cooperació van signar de manera pública els nous convenis de col·laboració. Aquests convenis busquen regular la col·laboració entre la Universitat de Girona i les entitats per tal de poder oferir als estudiants un ventall ampli d’activitats solidàries i de cooperació a escollir. Entre aquestes entitats s’hi troben la Creu Roja, Càritas i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

En la conferència “La Cooperació Universitària al desenvolupament en temps de crisi”, Pedro Alonso, director de l’Institut de Salut Global de Barcelona (CRESIB), va posar en relleu les grans assignatures pendents de la ciència i la investigació: la lluita contra el VIH, la malària i la tuberculosi. Malgrat tot, Alonso es va mostrar optimista: “Avui tenim tractaments efectius per eradicar la malària i la tuberculosi i medicaments per controlar el VIH”.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari