'Finestres de la ment', un projecte contra l'estigma que suposen les malalties mentals

  • Detall de la imatge de portada del web

    Detall de la imatge de portada del web - Font: Associació Salut i Família

  • Logotip de la iniciativa

    Logotip de la iniciativa - Font: Associació Salut i Família

Es basa en una pàgina web adreçada a professionals de la salut que pretén combatre la discriminació que pateixen les persones amb trastorns mentals ateses a la Xarxa de Serveis de Salut.

'Finestres de la ment' és una iniciativa de l’Associació Salut i Família, una entitat que assisteix les persones d’acord amb el principi d’imparcialitat, independentment del seu origen, ètnia, sexe, nacionalitat, condició social i religió.

Es tracta d'un projecte col·laboratiu que persegueix com a principal objectiu donar a conèixer a les persones que treballen en l'àmbit de la salut els comportaments i les actituds estigmatitzants que es donen amb més freqüència.

D'una banda, vol compartir amb els i les professionals de la salut un procés de reflexió i autovaloració sobre la seva pràctica en relació a les persones que es veuen afectades per trastorns de tipus mental. D'altra, es proposa mantenir un contacte continuat amb aquests treballadors i treballadores que afavoreixi els canvis en la seva pràctica professional.

'Finestres de la ment' segueix una metodologia innovadora que facilita aquest contacte continuat, i que prioritza la perspectiva i la participació de les persones afectades per malalties mentals.

Afegeix un comentari nou