Fires que promouen un consum crític, ètic i de proximitat

 • Cartell de la 22a Fira pel Dia de la Terra

  Cartell de la 22a Fira pel Dia de la Terra - Font: Dia de la Terra - Catalunya

 • Un estand de BioCultura 2014

  Un estand de BioCultura 2014 - Font: Flickr d'AnimaNaturalis

 • BioCultura 2017 tindrà més de 700 expositors

  BioCultura 2017 tindrà més de 700 expositors - Font: BioCultura

 • La revolució de les butxques. Campanya de comerç just i banca ètica 2017

  La revolució de les butxques. Campanya de comerç just i banca ètica 2017 - Font: Setem Catalunya

 • Una parada del Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona

  Una parada del Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona - Font: Slow Food Barcelona

 • Intercanviant moneda social a la FESC

  Intercanviant moneda social a la FESC - Font: Flickr de la XES

Aviat tindran lloc la Fira pel Dia de la Terra, Biocultura Barcelona i accions al voltant del Dia Mundial del Comerç Just. Per això, hem volgut fer un recopilatori de mercats, fires i campanyes que fomenten un consum crític.

Fira pel Dia de la Terra

La Fira pel Dia de la Terra - Mercat de la Terra arriba enguany a la seva 22a edició. Organitzada per l'Associació Dia de la Terra - Catalunya, tindrà lloc el 29 i 30 d'abril, al Parc de la Ciutadella i Passeig Lluís Companys, de Barcelona.

S'autodefineix com "una trobada d'entitats de tota mena per cridar l'atenció de les agressions que la societat moderna fa als sistemes naturals i socials i per proposar formes de comportament respectuoses, cooperatives i solidàries". Potencia la producció local de béns i serveis realitzats amb respecte a les persones i als sistemes naturals. Per a més informació pots consultar el programa de la fira.

BioCultura Barcelona

Aquesta fira de productes ecològics i consum responsable ha anat creixent i se n'han creat fires a altres ciutats de l'estat. A Barcelona es realitzarà del 4 al 7 de maig, al Palau Sant Jordi. BioCultura Barcelona arriba així a la 24a edició.

Reunirà més de 700 expositors dedicats als sectors de alimentació bio, cosmètica ecològica, moda sostenible, casa sana, turisme responsable, artesanies i ONG. Paral·lelament a la exposció, es realitzaran més de 400 activitats i s'espera superar els 70.000 visitants.

Som Comerç Just i Banca Ètica

"La revolució de les butxaques" és el lema de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica d'enguany: "Proposem revolucionar les nostres butxaques i revertir les injustícies socials i mediambientals que generen les multinacionals d’una manera senzilla, amb el nostre acte quotidià de consum, a través de les alternatives de l’economia solidària". Pots llegir el manifest i adherir-t'hi.

Aquesta campanya va néixer fa 17 anys sota el nom de la Festa del Comerç Just. Des de llavors, el projecte ha anat evolucionat: primer es va afegir la branca de Banca Ètica i, més endavant, l’Economia Solidària.

Enguany, el Dia Mundial del Comerç Just se celebrarà el dissabte 13 de maig i la campanya organitzarà el seu acte central a Barcelona aquell dia. Es tracta de la Ruta guiada pels horrors del comerç internacional, que es farà a Passeig de Gràcia, a les 21.00 hores.

Està impulsada pel consorci format per FETS, FIARE, Alternativa 3, Oxfam, XES i SETEM Catalunya, i compta amb la col·laboració de la Plataforma per una fiscalitat justa.

Mercat de la Terra

Escurçar distàncies entre la terra i la taula, i oferir aliments locals de bona qualitat, de temporada i obtinguts amb processos tradicionals respectuosos. Aquest va ser l'objectiu que es va plantejar Slow Food Barcelona quan va organitzar el mes de juny del 2015 el primer Mercat de la Terra, al parc de les Tres Xemeneies, situat a la part baixa del Paral·lel al barri del Poble-sec. En va tenir molt bona acollida i es van anar fent més edicions, fins que ha esdevingut un mercat setmanal, que té lloc tots els dissabtes.

Aquest mercat forma part d'una xarxa internacional de mercats de pagesos que respecten la filosofia del moviment Slow Food: els Earth Markets.

Fira d'Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) vol ser un aparador dels productes i serveis de l’economia social i solidària amb els quals poder cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, coneixement, cooperativisme, comercialització justa, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables, formació i educació, etc.

És un esdeveniment anual, que reuneix durant un cap de setmana la gran diversitat d’experiències i pràctiques del territori català. Se celebra el mes d'octubre, a l’espai Fabra i Coats de Barcelona. Aquí tens el resum de l'edició anterior:

 

Afegeix un comentari nou