Fundació Triangle Jove llança una campanya per fomentar l’associacionisme educatiu

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Fundació Triangle Jove
Fundació Triangle Jove

Fundació Triangle Jove llança una campanya per fomentar l’associacionisme educatiu

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L'educació en el lleure compta amb la implicació de 15.500 persones voluntàries a Catalunya, Balears i País Valencià i és de les manifestacions associatives més importants als països catalans.

Més de 85.000 infants i joves participen, cada cap de setmana i durant l'estiu, a activitats organitzades per 930 agrupaments escoltes i esplais.

La Fundació Triangle Jove ha presentat la campanya ‘Uneix-te a l’associacionisme educatiu’ amb l'objectiu de donar visibilitat i potenciar l'associacionisme educatiu a Catalunya, les Illes i el País Valencià. En aquest vídeo destaca la capacitat de transformació social de l’associacionisme educatiu partint des de l’educació en valors, la participació col·lectiva i voluntària, la cura mútua, el respecte a la natura i la responsabilitat entre altres.

La campanya posa en relleu dos aspectes, d'una banda la implicació voluntària de monitors, monitores i caps d’agrupaments escoltes i esplais i la seva important tasca educativa i transformadora. D'altra banda, mostra les experiències que viuen infants i joves durant els projectes d’aprenentatge i servei o els campaments d’estiu en relació amb l’organització, la responsabilitat, la vivència als campaments i la motivació i superació personal i grupal en un medi natural que aprenen a respectar.

La finalitat de la campanya és promoure la implicació de famílies i infants en aquests espais i fomentar la seva participació en l’associacionisme educatiu. El llançament coincideix amb l’inici de l’estiu, època en la que es desenvolupen nombroses activitats d’educació en el lleure i es comença a planificar el curs vinent.

Sobre la Fundació Triangle Jove

El Triangle Jove és l’espai de col·laboració del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). Es va fundar l’any 1999. Els Consells de la Joventut són representants de l’associacionisme juvenil i tenen com a objectius la interlocució davant les administracions públiques i la promoció de l’associacionisme.

Afegeix un comentari nou
0