Guspira: el joc de taula dels correfocs

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Imatge del joc. www.guspirajoc.com
Els creadors del joc Guspira. www.guspirajoc.com
Algunes de les cartes del joc dissenyades per Xavier Cáliz

Guspira: el joc de taula dels correfocs

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El David, la Núria i el Jordi, són tres joves de Manresa que han impulsat “Guspira” una proposta de joc de taula il·lustrat per Xavier Cáliz que busca mecenes per convertir-se en una realitat.

La passió per la cultura del foc i l’afició als jocs de taula, ha portat a tres joves manresans a voler presentar un joc de taula sobre els correfocs: Guspira. “Moltes dosis d’il·lusió, empenta i treball” per part de la Núria, el Jordi i el David, que juntament amb l'il·lustrador Xavier Cáliz han donat forma a un projecte inspirat en els diables, les bèsties i tot el que envolta un correfoc. Ara mateix es troben en la fase decisiva: la cerca de finançament.

A través de Verkami volen recaptar 5.000 euros que es destinaran íntegrament al cost de la fabricació del joc. Aquest consta de 150 cartes – on hi apareixen el Drac, la Víbria, la Guita, els Diables, els Tabalers i els Correfocaires -, un dau personalitzat Guspira i un llibret d'instruccions grapat a tot color i en 3 idiomes (català, castellà i anglès).

A part de la seva vessant lúdica, Guspira també busca convertir-se en una eina de promoció de la cultura catalana i de les festes populars. Les cartes mostren els elements més característics d’aquesta celebració i no inclouen text per poder arribar a qualsevol indret del planeta.

Hi ha temps per fer-hi aportacions fins el 25 de novembre.

Afegeix un comentari nou
0