Humoràlia "il·lustra els drets humans per dibuixar un futur digne"

  • Una de les obres seleccionades

    Una de les obres seleccionades - Font: Ali Shafei

  • Targeta de difusió de la mostra

    Targeta de difusió de la mostra - Font: Humoràlia

Aquesta mostra d’humor gràfic presenta 50 obres que han estat seleccionades d'entre les 337 que s'hi han presentat, procedents de 45 països d'arreu del món.

La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i l'associació cultural lleidatana Humoràlia van inaugurar el 9 de novembre l'exposició "Nòmades: migracions Forçades".

Aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 26 de novembre al vestíbul de la planta -1 de l'edifici del Centre de Cultures Transfronterer de la Universitat de Lleida (UdL), té com a finalitat difondre i promocionar l'humor en totes les seves versions mitjançant activitats multidisciplinars.

"Nòmades: migracions Forçades" utilitza l’art gràfic com a gènere periodístic visual i de denúncia, sensibilitzant la societat per donar a conèixer i fer entendre les causes que provoquen els processos migratoris. D'aquesta manera remarca la importància del dret a migrar que recull la Carta dels Drets Emergents.

A la inauguració de la mostra es van poder escoltar de primera mà testimonis de persones refugiades. També es va poder conèixer la tasca que duu a terme l'entitat Lleida pels refugiats, que fa accions de denúncia, conscienciació i col·laboració amb voluntaris i voluntàries independents.

Afegeix un comentari nou