Humoràlia "il·lustra els drets humans per dibuixar un futur digne"

Ravalnet
Una de les obres seleccionades
Una de les obres seleccionades
Targeta de difusió de la mostra
Targeta de difusió de la mostra

Humoràlia "il·lustra els drets humans per dibuixar un futur digne"

Ravalnet

Resum: 

Aquesta mostra d’humor gràfic presenta 50 obres que han estat seleccionades d'entre les 337 que s'hi han presentat, procedents de 45 països d'arreu del món.

La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i l'associació cultural lleidatana Humoràlia van inaugurar el 9 de novembre l'exposició "Nòmades: migracions Forçades".

Aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 26 de novembre al vestíbul de la planta -1 de l'edifici del Centre de Cultures Transfronterer de la Universitat de Lleida (UdL), té com a finalitat difondre i promocionar l'humor en totes les seves versions mitjançant activitats multidisciplinars.

"Nòmades: migracions Forçades" utilitza l’art gràfic com a gènere periodístic visual i de denúncia, sensibilitzant la societat per donar a conèixer i fer entendre les causes que provoquen els processos migratoris. D'aquesta manera remarca la importància del dret a migrar que recull la Carta dels Drets Emergents.

A la inauguració de la mostra es van poder escoltar de primera mà testimonis de persones refugiades. També es va poder conèixer la tasca que duu a terme l'entitat Lleida pels refugiats, que fa accions de denúncia, conscienciació i col·laboració amb voluntaris i voluntàries independents.