I més recursos per a l'educació en el lleure

Formes part d'algun cau, esplai o casal de joves? El Servei Campaments i Més, de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, et proposa 3 nous recursos per a treballar diferents temàtiques ambientals.

Per una banda, us presentem noves fitxes d'excursions prop dels terrenys d'acampada, aquesta vegada al Parc Natural del Delta de l'Ebre (Montsià). Per altra banda, us presentem dos recursos per treballar les temàtiques del canvi climàtic i del funcionament dels ecosistemes: les dinàmiques “Capturar el diòxid de carboni” i  “Conferència de les Criatures”, del Programa Mundial Escolta de Medi Ambient. Finalment, un material complementari a l'itinerari interactiu “Coneguem la fauna del Parc” del terreny d'acampada Sant Joan de l'Avellanet.

 

1) Excursions al Delta de l'Ebre: recull de 4 fitxes d'excursions en bicicleta a les rodalies del terreny d'acampada de Poblenou del Delta (Montsià). Són propostes d'itineraris interessants per conèixer el paisatge, la natura i el patrimoni de l'entorn.

 

La Punta de la Banya. Per la Punta de la Banya des de la platja dels Eucaliptus.

La Punta de la Banya (llarga). Per la Punta de la Banya i les llacunes de l'Encanyissada i La Tancada

Ruta en bici pel Delta de l'Ebre. Excursió circular en bici per les llacunes de La Tancada i L'Encanyissada

2) Dinàmiques del Programa Mundial Escolta de Medi Ambient:

Conferència de les criatures Una activitat de discussió per explorar com treballen els ecosistemes i com poden reaccionar a diferents condicions ambientals.

Capturar diòxid de carboni Dinàmica per entendre la relació entre les molècules de diòxid de carboni i el nombre d'arbres, i l'impacte de les activitats humanes en reduir la quantitat d'arbres.

3) Material complementari a l'itinerari interactiu “Coneguem la fauna del Parc”: Itinerari al terreny d'acampada de Sant Joan de l'Avellanet (Bagà). Contingut: informació sobre el medi natural i la fauna del Parc Natural, imatges dels plafons, fitxes amb informació de cada espècie i propostes d'ampliació.

Afegeix un comentari nou