L'educació en el lleure serà un dels temes del Fòrum d’Educació i Cultura Popular

  • La cultura popular en l'educació

    La cultura popular en l'educació - Font: Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona

  • Aquest esdeveniment està emmarcat en el Som Cultura Popular de 2018

    Aquest esdeveniment està emmarcat en el Som Cultura Popular de 2018 - Font: Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona

L'esdeveniment s'emmarca a la mostra 'Som Cultura Popular' d'enguany i vol donar peu al debat, la reflexió, l'aprenentatge i l'intercanvi sobre l’educació i la seva relació amb la cultura popular.

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular tindrà lloc del 25 al 28 de gener a l'espai Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu de Barcelona. Està organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb l'impuls de la Direcció General de Joventut.

L'educació formal, la informal, i la no formal, que abraça l'educació en el lleure, incorporen tradicions molt arrelades a la cultura catalana que inclouen en les seves activitats. És el cas de celebracions com ara la Castanyada, Carnestoltes, gegants, diables, dansaires, etc., que promouen, a més de l'aprenentatge i l'ensenyament de valors, la participació, la relació entre entitats i la vinculació amb l’entorn.

El Fòrum es proposa doncs fer valer la importància de la cultura popular en l’àmbit educatiu, visibilitzant tots aquells projectes, experiències, formacions, recerques i bones pràctiques que es duen a terme a Catalunya i els Països Catalans.

Constarà de quatre eixos que defineixen la cultura popular i la relacionen amb la societat plural, els mitjans de comunicació i el sistema educatiu. També es donaran a conèixer experiències de diferents entitats, escoles, AMPA i institucions públiques.

D'altra banda, el 26 de gener es presentaran els primers resultats d’un procés de reflexió que s'ha dut a terme al llarg dels darrers mesos dins l'eix de 'Cultura popular i sistema educatiu'.

L'entrada al Fòrum d’Educació i Cultura Popular és lliure. Si vols més informació pots consultar el programa de l'esdeveniment.

Afegeix un comentari nou