La Bressola fa pinya a la Universitat Catalana d’Estiu

  • Alumnes de la Bressola. Foto: La Bressola

    Alumnes de la Bressola. Foto: La Bressola

Les escoles catalanes de la Catalunya Nord es presenten a Prada en un moment de rècord d’alumnes però serioses dificultats econòmiques.

Amb un total de 800 alumnes per al curs 2012-2013, la xarxa d’escoles associatives que practiquen la immersió lingüística en català a les comarques de la Catalunya Nord, la Bressola, batrà el rècord d’infants matriculats al llarg de la seva història. Però si bé el nombre d’alumnes ha crescut exponencialment des que el setembre de 1976 es va obrir el primer centre a Sant Galdric (Perpinyà), ara la crisi econòmica posa en perill el futur de les escoles catalanes del Nord.

Precisament per promocionar la Bressola i fer pinya en moments d’especial dificultat, diversos representants de l’entitat van participar ahir dilluns com a convidats en un curs sobre la situació del català a la Catalunya Nord que es fa aquests dies en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (Conflent).

Hi van invervenir el president de la Bressola, Joan Pere Le Bihan; el director pedagògic, Cesc Franquesa; la directora de l’escola Sant Galdric, Betty Faus; i la directora de secundària, Anna Càceres, que van posaran de manifest els trets essencials així com els resultats lingüístics i acadèmics aconseguits. També estava prevista la intervenció d’Aleix Andreu, president de l'associació Amics de la Bressola i la projecció d’un film sobre la realitat de les escoles i el seu sistema d’immersió lingüística.

Afegeix un comentari nou