La Carxofa, una escola audiovisual gratuïta per a entitats de l'economia social i solidària
Comparteix
La cooperativa Bruna i MTK Space impulsen aquest projecte educatiu d'intercooperació per apropar la comunicació audiovisual a les organitzacions.
Ja és aquí La Carxofa, una escola audiovisual gratuïta en línia amb un curs introductori sobre com fer un vídeo o, tal com el defineixen les seves impulsores, la cooperativa Bruna i MTKSpace, "el curs que necessiten les community managers que no són community managers".
Et toca preparar pressupostos, fer assemblees, atendre als clients i portar les Xarxes socials de la teva coope? Benvinguda a la @Lacarxofa_edu Aquest curs t'interessa si a més de tot el que fas, vols fer videos i no morir intentant-ho. https://t.co/001aAG86a2 pic.twitter.com/GszINjf11f
— La Carxofa (@Lacarxofa_edu) March 1, 2022
Dirigida a les entitats de l'economia social i solidària, però oberta a totes les persones que els pugui interessar, la formació està feta per les mateixes sòcies de les cooperatives utilitzant el coneixement existent i exemples reals propis, i amb un to divertit i amè.
El curs inclou quatre mòduls amb eines sobre com pensar una idea, passar-la a un guió, preparar-ne la producció i l'equip de rodatge, i consells sobre l'ús de la càmera, la sonorització, el muntatge, i la campanya de comunicació, tot des d'una perspectiva social. El contingut es mantindrà obert de forma gratuïta, però està previst ampliar-lo amb cursos més específics de pagament.
"Neix de la voluntat d'integrar i consolidar el vessant educatiu i de formació dins de la cooperativa, que és essencialment de serveis audiovisuals", juntament amb el context de la pandèmia en què hi va haver un auge de formació en línia, explica Claudia Arribas, de la cooperativa Bruna, que comparteix coworking amb MTK Space. Les dues entitats treballen des de fa uns anys per impulsat aquesta faceta formativa.
Continguts en obert, un acte de generositat?
"Esteu ensenyant els clients a fer el que heu de fer vosaltres". No és la primera vegada que Arribas sent aquesta frase. Té clar que aquesta formació no és comparable amb el que la cooperativa ofereix, que el fet que una persona sigui capaç d'agafar un mòbil i enregistrar un acte amb qualitat no els treu la feina i que, de fet, millora l'entesa entre les productores audiovisuals i les entitats perquè veuen la complexitat de feina que hi ha al darrere d'una producció.
"Creiem que és positiu que un departament de comunicació d'una entitat tingui autonomia", afegeix.
A més, des de Bruna, es volen especialitzar en produccions cinematogràfiques i en explicar històries, diferenciant-se així de la comunicació immediata que, en l'era de les xarxes socials, és més accessible per a tothom. De fet, obrir eines en línia de forma gratuïta parteix també d'aquesta reflexió: "Si l'entitat pot fer un vídeo internament, és millor que el faci, i que guardi un pressupost per dedicar-lo a contractar professionals un cop a l'any per fer una acció comunicativa més important".
Afegeix un nou comentari