La Fundació Surt impulsa un projecte per apoderar les dones grans

Ravalnet
L'ull d'una àvia, que al projecte representa la mirada d'aquest col·lectiu
Logotip de la fundació

La Fundació Surt impulsa un projecte per apoderar les dones grans

Ravalnet

Resum: 

La iniciativa promou l'autonomia i la igualtat d’oportunitats d'aquest col·lectiu, així com el seu envelliment actiu i saludable.

Amb el projecte Grandioses!, la Fundació Surt vol també millorar la xarxa social de les dones grans, promoure la seva participació ciutadana, detectar situacions de violència masclista, i prevenir maltractaments i la discriminació per edat i gènere.

Pel que fa al tema de la salut, Grandioses! pretén prevenir malalties a partir dels hàbits de vida saludables i potenciar els serveis de suport social i de cura. Això servirà també per fer un acompanyament en situacions d’exclusió i aïllament.

Es tracta d'un projecte concebut com a procés col·lectiu i comunitari que busca la implicació de les dones per donar resposta a les necessitats que elles mateixes han detectat. Té com a estratègies de treball la intervenció grupal, la dinamització de grups, el voluntariat social i cultural i les relacions intergeneracionals.

S'agafarà el tema de la memòria col·lectiva del barri com a fil conductor de les accions orientades a recollir les aportacions de les participants, i del projecte en resultarà el quadern comunitari "Dones amb història".

De moment, Grandioses! es començarà a implementar a Badalona i al barri del Raval a Barcelona, i es valorarà la seva replicació a d'altres territoris una vegada s'avaluï el projecte. Pots tenir més informació escrivint a l'adreça de correu electrònic ana.camargo@surt.org o trucant al número de telèfon 933428380.

Afegeix un comentari nou
0