La guia Entre Terres es presentarà a Girona

  • Presentació de la guia "Entre Terres" a Barcelona / Foto: SCI

    Presentació de la guia "Entre Terres" a Barcelona / Foto: SCI

  • Participants a la presetnació a Barcelona / Foto: SCI

    Participants a la presetnació a Barcelona / Foto: SCI

El dissabte 1 d’abril es farà la presentació d’aquesta guia educativa sobre migracions a la Mediterrània elaborada pel Servei Civil Internacional (SCI) i Stop Mare Mortum.

La guia Entre [Terres] ofereix un seguit de recursos per abordar la temàtica de les persones refugiades a la mediterrània amb infants i joves a través de l’educació no formal.  L'objectiu d'aquest material és dotar d'eines a les entitats de l’associacionisme educatiu (principalment agrupaments escoltes i esplais) per tal de tractar la qüestió des d'una perspectiva de construcció de pau i transformació social.

Aquest recurs ha estat possible gràcies al finançament de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona. Així com la col·laboració d’Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, la Federació Catalana de l’Esplai, l’Esplac, la Fundació Pere Tarrés i el Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans.

Aquest material es pot utilitzar lliurement en l’educació no formal i per aquest motiu hi ha previstes diferents presentacions públiques a tot Catalunya, amb la participació de les entitats educatives. La propera presentació serà l’1 d’abril a Girona en col·laboració amb la Coordinadora d'ONGs i estarà estructurada de la següent manera:  

  • Tastet de dinàmiques recollides a la guia amb diferents grups de caus i/o esplais.
  • Biblioteca humana amb persones refugiades que expliquen la seva experiència.
  • Presentació formal de la Guia a càrrec d'SCI, Stop Maremortum, CNJC.

Les activitats de la presentació estan enfocades a grups de joves majors de 14 anys. Els caus o esplais que hi vulguin participar tan sols han d’omplir aquest formulari.

Afegeix un comentari nou