La Llum de la Pau arriba a Catalunya

  • Acte de rebuda de la Llum de la Pau a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona

    Acte de rebuda de la Llum de la Pau a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona

L'11 de desembre, va celebrar-se l'acte de la Llum de la Pau de Betlem a Catalunya a la Parròquia de Sant Agustí (Barcelona) i va congregar prop de 500 persones. Aquest cap de setmana, les celebracions de rebuda de la Llum de la Pau continuaran a diversos indrets del territori català. 

La parròquia de Sant Agustí de Barcelona estava plena de gom a gom. Hi havia un munt de xarxes, bufandes, camises, fulards fanalets. La Llum de la Pau va arribar sota l’expectació d’unes 500 persones de totes les edats. La Flama venia de Betlem a través de Viena i Nimes, on caps i trucs de l’AEiG Pla de l’Estany la van recollir de mans dels Scouts et Guides de France.

Sota el lema “Teixim la pau...” es va desenvolupar l’acte on una iaia situada al centre de la Parròquia teixia una bufanda mentre acompanyava tots els assistents a través d’un camí de germanor i la solidaritat, amor, implicació, perdó i reconciliació.

L’acte va comptar amb la col·laboració de diversos agrupaments. Tothom allí congregat va posar el seu gra de sorra en la rebuda de la pau, participant en la creació d’una xarxa de paper que es va il·luminar quan la Flama feia l’entrada al temple, un dels moments més emotius de l’acte.

Abans de finalitzar l’acte, Mn. Francesc Pardo, Bisbe de Girona, dirigí unes paraules als assistents convidant-los a “continuar repartint la Llum i escampant així una mica de pau en aquesta societat que tant ho necessita”.
 

Mira les fotografies de la rebuda de la Llum de la Pau a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona.

 

Entre totes i tots "Teixim la Pau..."! 

Al Twitter, fes servir el hashtag #teiximlapau!!

 

El projecte de la Llum de la Pau de Betlem és una iniciativa dels escoltes i guies austríacs que, amb la col·laboració d’altres grups escoltes i guies de tot el món, té l’objectiu de repartir una llum, encesa cada any per un nen o nena austríac a la cova del Naixement de Jesús a Betlem, com a símbol de pau i fraternitat universal.

La Llum de la Pau de Betlem s’encén a Viena. Una delegació de cada país participant es desplaça fins a Àustria per recollir la Llum amb l’objectiu de portar-la als respectius països d’origen i distribuir-la a nivell local als pobles, grups, comunitats, escoles, esglésies, presons, etc.. La Llum de la Pau de Betlem vol transmetre un missatge de pau, amor i esperança.

A Catalunya, és Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) qui, conjuntament amb altres entitats com SIJ, Fundació Escola Cristiana, Fundació Pere Tarrés, Maristes i La Salle Catalunya, organitzen aquest treball previ i l’arribada de la Llum de la Pau de Betlem al nostre país. 

 

Enguany, MEG ha obert un espai virtual amb l’objectiu millorar la difusió dels materials per treballar la Llum de la Pau al cau. Aquí hi trobareu diversos documents que us ajudaran a tractar el tema a les vostres entitats i també a lesparròquies.

Consulta tots els documents de MEG per treballar la Llum de la Pau al cau.

Afegeix un comentari nou