La pobresa no és cap delicte!

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La pobresa no és cap delicte!

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

L’enduriment de les ordenances cíviques afecta moltes vegades a les persones sense recursos, tal i com ha denunciat la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que des del juny s’ha adherit a la campanya europea “Poberty is not a crime”.

La campanya “La pobresa no és cap delicte” engegada per FEANTSA (European Federation of National Organisations Working with the Homeless) i Housing Rights Watch demana que es deixi de criminalitzar a les persones sense recursos. Aquesta campanya proposa a les entitats d’arreu que duguin a terme una supervisió per detectar i denunciar el greu impacte de lleis i regulacions, que castiga els col·lectius més vulnerables.

La CONFAVC és una de les moltes entitats adherides a la campanya. La seva motivació per formar-ne part recau en la preocupació per “les tendències a penalitzar les activitats de supervivència de la pobresa” i ja ha anunciat que seguirà d’aprop l’aplicació de les ordenances cíviques i les modificacions normatives futures -a nivell local, nacional o estatal- que puguin anar cap a aquesta direcció.

Aquesta entitat que agrupa les associacions veïnals catalanes, veu amb inquietud com l’actual situació econòmica comportarà a la llarga més exclusió i més pobresa. Un fet que, des de l’entitat, es destaca és l’alta taxa d’empresonament que té Catalunya, una de les més altes de la Unió Europea i “amb les retallades s’ha retirat tot el pressupost a les entitats que treballen per la reinserció dels presos”.

Com la CONFAVC, els col·lectius adherits a la campanya destaquen que les sancions no són la solució ja que les situacions de pobresa d’exclusió social no permeten que es paguin les multes administratives imposades. Amb aquesta campanya es comença un treball amb altres entitats per construir una xarxa ciutadana crítica que aglutini i potenciï la lluita cap a una societat i uns barris més inclusius.

Afegeix un comentari nou