La Xarxa Laboral del Raval llança la campanya #BuscoFeinaDigna

  • Un dels testimonis que mostra el web de la campanya

    Un dels testimonis que mostra el web de la campanya

  • Moltes persones han participat amb les seves fotografies sostenint cartells com aquest

    Moltes persones han participat amb les seves fotografies sostenint cartells com aquest

Amb aquesta iniciativa vol donar veu a les persones que pateixen situacions d'explotació laboral amb la recollida de testimonis i demana l'adhesió de les entitats.

La Xarxa Laboral del Raval, que agrupa 17 entitats d’inserció sociolaboral, atén des del 2008 a persones d'aquest barri de Barcelona i de tota la zona metropolitana en situació de risc d’exclusió i amb dificultats per accedir al mercat laboral, sumant esforços i optimitzant recursos.

Tal com declara al web de #BuscoFeinaDigna, acostuma a trobar-se amb "treballadors i treballadores que no s’atreveixen a denunciar les situacions d’abús per por a perdre la seva feina, tot i estar sotmeses a condicions laborals en les que el denominador comú és l’incompliment de la legalitat o l’ús abusiu de normatives que no garanteixen la dignitat de la persona treballadora".

La Xarxa Laboral del Raval afegeix que es tracta d'una tendència en augment, sobretot en els sectors de la construcció, el turisme i altres serveis, en les quals no es respecten drets laborals elementals, com ara treballar sense contracte, jornades sense cap tipus de descans i a més hores del que està estipulat al contracte i sense ser remunerades, impagaments o pagaments molt tard, entre moltes altres.

És per tot això que demana a totes aquelles persones que puguin haver-se vist afectades per alguna d'aquestes situacions que participin a la campanya aportant testimonis i convida a les entitats a adherir-s'hi.

En el seu manifest, la Xarxa Laboral del Raval sol·licita a les empreses que prioritzin les persones davant dels beneficis, assegurant unes condicions dignes de treball. Als partits polítics i a les Administracions, que creïn mecanismes que reforcin la defensa dels drets laborals i la modificació de les actuals polítiques i legislacions en aquesta matèria.

Pel que fa a les entitats sociolaborals, proposa crear espais de reflexió per valorar el seu paper en aquest marc i treballar conjuntament en l'elaboració de propostes concretes d’actuació. També demana a les persones afectades per l'explotació laboral que s'informin dels seus drets i que no tinguin por a denunciar; i a la població en general, pressionar a partir del consum socialment responsable.

Afegeix un comentari nou