L'Agrupament Escolta Ermessenda del Casc Antic fa 5 anys creant un conte

  • Un conte pels 5 anys! /Foto: AE Emerssenda del Casc Antic

    Un conte pels 5 anys! /Foto: AE Emerssenda del Casc Antic

L'AE Ermessenda del Casc Antic ha creat el llibre 'Vacancesgelatpetópessigollescinemapersoneta...', realitzat pels nens, nenes, joves, caps i families que en formen part.

La presentació oficial del conte, que veu la llum en el 5è aniversari de l'agrupament, va tenir lloc el dissabte 4 de març al Casal de Barri Pou de la Figuera, seguit d'una taula rodona sobre l'educació i la participació social d'infants i joves. Va comptar amb el president d'Escoltes Catalans, Joan Guisado, la coordinadora de l'Associació Bay Al -Thaqafa, Mireia Aguado, i el director del Munt de Mots, Rubén Martínez Santana. L'eix central del debat va girar entorn a la creativitat com a eina de transformació social". La presentació també va comptar amb la narració oral del conte per part de la Roser Ros, doctora en pedagogia i experta en literatura oral. Va guanyar el Premi Nacional de Cultura el 2010 i és fundadora de l'entitat Tantàgora.

La publicació del llibre ha estat possible gràcies a que l'agrupament va guanyar un concurs de comunicació i l'agrupament té intenció de difondre els contes a biblioteques públiques i vendre'n a diverses entitats i particulars interessats". 

El vídeo "Un conte pels 5 anys!" mostra com a estat la creació d'aquesta història, fins ara el projecte més ambició de l'agrupament. Les il·lustracions del conte han estat realitzades al taller de creació col·lectiva que l'agrupament va celebrar al mes de juny amb infants i famílies on es va treballar amb diferents suports i materials.

Aquest vídeo mostra un avançament del conte:

L'Agrupament Escolta Ermessenda del Casc Antic va nèixer l'any 2013 amb motiu de la falta de projectes d'educació en el lleure al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, al Casc Antic de Barcelona. Per això, juntament amb el recolzament d'Escoltes Catalans i  de l'Ajuntament de Barcelona  van poder engegar l'agrupament.

Afegeix un comentari nou