L'Ens debatrà 'L'associacionisme del nou Estat' a la Universitat Catalana d'Estiu

Autor: 
Anna Echeverria
Acte de cloenda de la UCE 2016
Acte de cloenda de la UCE 2016
Actuació de la Banda de Sant Llorenç de La Galera a la UCE
Actuació de la Banda de Sant Llorenç de La Galera a la UCE
Joves sortint de la XLII UCE
Joves sortint de la XLII UCE

L'Ens debatrà 'L'associacionisme del nou Estat' a la Universitat Catalana d'Estiu

Autor: 
Anna Echeverria

Resum: 

L’Ens de l’Associacionisme Cultural organitza aquesta taula rodona per plantejar el paper que han de desenvolupar les entitats cíviques catalanes en l’actual context social i polític.

El proper dia 18 d’agost a les 9:30h tindrà lloc a Prada de Conflent, en el marc de la XLIX Universitat Catalana d’Estiu la taula rodona “L’associacionisme del nou Estat”, amb la qual l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català vol començar un profund procés de reflexió sobre les amenaces, possibilitats i reptes que l’associacionisme de base ha d’encarar en l’actual conjuntura.

A la taula hi participaran Vicenç Villatoro, Francesc-Marc Àlvaro, Josep Fornés, Oriol Cendra, Pere Baltà i Joan-Ramon Gordo, on per diagnosticar més acuradament i debatre sobre els reptes de l’associacionisme del segle XXI es parlarà del seu sorgiment i el recorregut així com de l’evolució recent, destacant els principals èxits i mancances.

Finalment, es debatrà extensament quin paper ha de jugar l’associacionisme en la Catalunya contemporània, immersa en una doble dinàmica: la globalització cultural i el procés constituent. Algunes de les qüestions que s'hi plantejaran i analitzaran en profunditat són: “Què ha de fer l’associacionisme per seguir esdeveniment un motor per apoderar la ciutadania?”; “quina posició ha de prendre en un escenari dominat pels mass media, les xarxes socials 2.0 i la comunicació virtual?”; “quins mecanismes pot engegar per implicar culturalment la societat; “què pot fer, en un context marcat pel progressiu desarrelament de les persones al seu entorn, per fomentar precisament l’arrelament de les persones al territori?”.

Com comenta la mateixa organització, la taula serà “una magnífica plataforma per valorar com traslladar les màximes de Josep Anselm Clave «instruïu-vos i sereu forts; estimeu-vos i sereu feliços; associeu-vos i sereu forts» en la Catalunya contemporània”.

Afegeix un comentari nou
0