Les entitats rebran un 27% més de diners per a la reinserció de la població reclusa

  • Centre Penitenciari Puig de les Bases, a Figueres. Font: Wikimedia

    Centre Penitenciari Puig de les Bases, a Figueres. Font: Wikimedia

  • La presó Model de Barcelona, que es desmantellarà al llarg de 2017. Font: Wikimedia

    La presó Model de Barcelona, que es desmantellarà al llarg de 2017. Font: Wikimedia

L'objectiu és que disminueixi la taxa de reincidència, que segons el darrer estudi sobre reinserció penitenciària a Catalunya està a l’entorn del 30%.

El Govern de la Generalitat destinarà enguany 4,2 milions d’euros a la rehabilitació de la població reclusa. Als tres milions de pressupost per als programes ja consolidats es suma una partida de 1,2 milions d’euros.

El pressupost que es dedicarà al suport de les entitats que formen part del tercer sector s’incrementa en 891.569 euros, que aniran destinats en la seva totalitat al programa de subvencions per a la rehabilitació dels interns i dels ex-reclusos.

Des del tercer sector es duen a terme diverses accions, com ara programes de desintoxicació de drogues, acompanyament en el procés d’excarceració, atenció a la població jove, teràpies assistides amb animals, programes de prevenció de la violència de gènere o de salut sexual o reproductiva per a dones, o mediació cultural.

Segons els darrers estudis sobre reinserció que s'han fet, quan la població reclusa pren contacte progressivament amb el món exterior abans d’obtenir la llibertat definitiva, el percentatge de reincidència disminueix.

A Catalunya hi ha actualment prop de 8.700 persones internes en centres penitenciaris, i cada any en surten de la presó 5.600.

Afegeix un comentari nou