Les entitats recolzen un pla de xoc per solucionar la saturació dels centres de menors

  • Imatge feta servir per FEDAIA a les seves difusions

    Imatge feta servir per FEDAIA a les seves difusions - Font: FEDAIA

  • Logotip de FEDAIA

    Logotip de FEDAIA - Font: FEDAIA

La iniciativa contempla augmentar el nombre de centres de menors i fer un canvi de model que passi per una reducció de places per centre, entre d'altres mesures.

La Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), coincideixen en la necessitat urgent de construir un programa que passi de l'atenció residencial a l'atenció comunitària.

El pla de xoc preveu incrementar el nombre de professionals als Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) amb una inversió de 6,5 milions d'euros. També s'invertiran 8,4 milions a la creació de noves places en centres d'atenció a infants i adolescents en risc d'exclusió social i per a joves ex-tutelats.

Es destinaran 3,1 milions d'euros a prestacions econòmiques que tenen com a objectiu fomentar l'acolliment familiar.

A Catalunya hi ha 6.928 infants i adolescents que reben alguna mesura protectora, gairebé 3.000 estan acollits en una família i 550 esperen una família d'acollida. La resta es troben en centres residencials i un centenar reben altres mesures de protecció provisionals.

La gran majoria dels menors que estan en centres residencials, prop de dos milers, es troba en algun dels 97 centres residencials d'acció educativa (CRAE). Només 13 d'aquests són de gestió pública i els altres estan cedits a entitats socials i institucions religioses.

Afegeix un comentari nou