Natàlia Martínez: "No volem que aquest espai sigui ocupat per persones que ja tenen espais"
Comparteix
Desviades Collective s’estrena com a col·lectiu amb un micro obert ‘queer’ al Baumann Bar de Terrassa.
Terrassa és una de les principals ciutats de Catalunya gràcies a les seves més de 200.000 habitants i a la quantitat d'oferta d'oci, cultura i associacionisme. És precisament per aquest motiu que sorprèn que, a la ciutat del Vallès, no hi hagi cap plataforma obertament LGTBI que lluiti per la visibilitat i els drets del col·lectiu.
Amb aquesta intenció neix Desviades Collective, evolució de Gayar Collective, que vol crear espais d'oci segurs per a la comunitat LGTBI al Vallès Occidental. El col·lectiu comença la seva tasca aquest divendres amb un micro obert 'queer' al Baumann Bar. N'hem parlat amb Natàlia Martínez, membre de Desviades Collective.
Com definiries què és Desviades Collective?
Desviades Collective bàsicament és un col·lectiu LGTBI que neix de la necessitat de crear un espai segur per totes aquelles persones que no tenien representació a la ciutat de Terrassa. A Terrassa no tenim cap mena d'associació ni col·lectiu LGTBI, per tant, volem crear un espai perquè la gent se senti segura i puguin començar a crear activitats i a tenir un espai d’oci on també puguem tenir representació.
Com detecteu aquesta necessitat de crear espais segurs?
Doncs bàsicament ens vam donar que a Terrassa ens trobem amb aquesta casuística, que no n'hi havia cap entitat o plataforma LGTBI i, considerant que és una ciutat molt gran, molt propera a l'Àrea Metropolitana, vam considerar que era necessari que el col·lectiu tingui representació.
Com voleu integrar-vos en l'ecosistema d'entitats de Terrassa?
De moment, ens hem començat a donar a conèixer, no? Hem començat a contactar amb altres entitats i hem tingut molt bona rebuda i moltes entitats ens han felicitat per la iniciativa. Estem rebent moltes propostes de col·laboracions, ens han convidat a pròxims actes que farem al setembre i a l'octubre i estem molt il·lusionades.
Parlem del vostre primer acte, que fareu aquest divendres 19 de juliol. En què consistirà?
Sí, és el primer esdeveniment important que fem i, bàsicament, l’objectiu és que totes aquelles persones LGTBI tinguin un espai per donar a conèixer els seus talents. I, en aquest cas, el micro obert serà més enfocat per persones que puguin cantar, recitar poesia, fer monòlegs o, fins i tot, ballar.
Com us esteu organitzant com a col·lectiu per aconseguir que el micro obert sigui un entorn segur i agradable?
Bàsicament, ens hem assegurat moltíssim que les persones que hi participen siguin persones del col·lectiu. Ho hem demanat tant pel formulari d’inscripcions com després amb les confirmacions de les persones que vindran. Hem remarcat i hem deixat molt clar que no volem que aquest espai sigui ocupat per persones que ja tenen espais.
A més, nosaltres, com a membres organitzatius ja hem parlat, per exemple, amb les persones que ens ha deixat els espais per actuar i ens hem assegurat que siguin espais que respecten, que estan oberts a què hi hagi persones del col·lectiu i, sobretot, que s'assegurin que les persones que assistiran de públic també siguin persones que respectin les membres del col·lectiu.
Què diries a les persones que llegeixin aquesta entrevista per animar-les a venir al micro obert?
Doncs els diria que s'apropin, també si no volen participar, que s'entén perfectament, però al final és una tarda de juliol, en què potser no hi ha res a fer. Generarem un espai per conèixer persones noves, passar-s'ho bé i poder escoltar moltes persones recitant, cantant, etc. Més que res, serà un espai de diversió i serà un pla molt xulo.
Afegeix un nou comentari