Neix la primera entitat de joves i adolescents del barri de La Mina

  • Adolescents del barri de La Mina

    Adolescents del barri de La Mina - Font: Consorci de barri de La Mina

  • Joves del projecte radiofònic "Veus gitanes. Rromane Glasura"

    Joves del projecte radiofònic "Veus gitanes. Rromane Glasura" - Font: Veus gitanes. Rromane Glasura

 “Un present per un futur” és la nova associació comunitaria creada per joves del barri que lluita contra l’abandonament escolar i per cohesionar el barri.

La setmana passada es va presentar als diferents agents socials de La Mina l’associació “Un present per un futur”, la primera entitat de joves i adolescents d’aquest barri de Sant Adrià del Besòs.

Aquesta entitat pretén lluitar contra l’abandonament escolar i promoure la cohesió del barri i la implicació dels joves en la vida social. Per aquest motiu duen a terme accions com anar porta a porta per convèncer els adolescents perquè tornin a classe, i com classes de flamenc, sessions de fitness per dones o engegar un equip de futbol per establir nous vincles entre veïns.

L’associació sorgeix de la intervenció al barri de l’entitat sense ànim de lucre No-Dos -amb el suport de la Generalitat i l’Obra Social La Caixa- a través d’un pla de transformació social, que busca contribuir en el desenvolupament comunitari mitjançant el desenvolupament personal.

Concretament, el projecte “Identitat per la convivència comunitària”, on s’ha originat la nova associació, acompanya les persones cap al seu apoderament personal, transferint el seu coneixement pràctic, tècnic i científic sobre el desenvolupament, el benestar i la felicitat humana, perquè prenguin consciència d’un mateix i del món, creant una convivència amb sentit i significativa.  

Afegeix un comentari nou