Neix l’aliança 'EDUCACIÓ360. Educació a temps complet'

  • Programa Etcètera de l'Ajuntament de Granollers que forma part de la iniciativa EDUCACIÓ360

    Programa Etcètera de l'Ajuntament de Granollers que forma part de la iniciativa EDUCACIÓ360 - Font: Ajuntament de Granollers

  • Infants fent una activitat a l'aula

    Infants fent una activitat a l'aula - Font: EDUCACIÓ360

  • Cartell de presentació de la iniciativa EDUCACIÓ360

    Cartell de presentació de la iniciativa EDUCACIÓ360 - Font: EDUCACIÓ360

La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Fundació Jaume Bofill i la Diputació de Barcelona engeguen aquesta iniciativa per integrar totes les oportunitats educatives a Catalunya.

EDUCACIÓ360. Educació a temps complet” és una aliança impulsada per la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRPC), la Diputació de Barcelona i la Fundació Jaume Bofill que pretén connectar i integrar totes les oportunitats educatives, en tots els temps i espais de la vida, i enllaçar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu, per tal que cada infant i jove construeixi el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions.

Es tracta d’una iniciativa oberta, on estan convidats centres educatius, entitats, ajuntaments i tots els agents interessats en la millora de l’educació de Catalunya, que vol “contribuir a l'impuls i millora de projectes educatius comunitaris que apostin pel treball i lideratge col·laboratiu entre diversos actors (entitats de lleure, esportives, culturals, artístiques, escoles, instituts, famílies, ONG, museus, biblioteques, xarxes, centres de salut, ajuntaments...) i que proposin noves oportunitats educatives i la connexió dels aprenentatges a infants, joves i adults” tal com exposen en el seu web.

El projecte compta amb 4 grans línies d’acció: la promoció d’experiències d’Educació360, la sistematització de coneixement, metodologia i recerca, la incorporació de l’EDUCACIÓ360 a l’agenda educativa i política, i la construcció d’una gran aliança que comença amb aquesta iniciativa.

Les entitats impulsores d’aquesta iniciativa presentaran públicament el proper 29 de gener de 2018 el projecte i donaran el tret de sortida a la crida per formar aquesta gran aliança per l’”EDUCACIO360. Educació a temps complet” amb un Manifest de convocatòria que es basa en una perspectiva global de l’educació que tingui en compte que s’aprèn i s’educa a tot arreu.  

A l’aliança ja s’hi han sumat onze ajuntaments i comarques que actuaran com a laboratoris territorials tot impulsant pilotatges d’"EDUCACIÓ360. Educació a temps complet", aplicant i transferint bones pràctiques.

Afegeix un comentari nou