Ocupació jove i millora del paisatge urbà al Raval

 Font:
Font:

Ocupació jove i millora del paisatge urbà al Raval

Resum: 

Joves del Raval milloren la imatge exterior dels comerços del barri, netejant les seves persianes, en el marc d'un projecte comunitari que fomenta l'ocupació jove.

Fa unes setmanes es va engegar la segona edició de "Persianes netes", una acció que s’emmarca dins del projecte Itaka i que té com a objectiu la transformació i millora del paisatge urbà a través de la participació de les entitats, veïns/es i joves del Raval a Barcelona.

Tres joves vinculats a entitats del barri participen en el projecte i estaran netejant les persianes dels comerços del barri durant els propers mesos. Abans, han rebut una formació específica i professional per poder desenvolupar aquesta feina. D'aquesta manera, a més de donar vida i color als comerços, "Persianes netes" pretén promoure l'ocupació dels joves i convertir el Raval en un barri referent en educació, formació i inserció laboral.

Itaka és un projecte impulsat per la Fundació Tot Raval, Impulsem SCCL, la Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina, AEIRaval i el Teb. També compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i el Districte de Ciutat Vella. Funciona des del 2008 amb l'objectiu de posar en marxa metodologies comunitàries que optimitzin la intervenció sobre els joves de 16 a 18 anys, a través d'una feina coordinada entre les diferents associacions del barri.

Afegeix un comentari nou