Parelles lingüístiques, ara també al tren

Associació per a Joves Teb - Comunitari
Dues persones xerrant a un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. Programa pilot per promoure les parelles lingüístiques als trajectes de tren Font: Plataforma per la Llengua
Programa pilot per promoure les parelles lingüístiques als trajectes de tren
Cartell de la iniciativa "El Tren de la llengua", que promou les parelles lingüístiques als trens Font: Plataforma per la Llengua
La iniciativa "El Tren de la llengua", que promou les parelles lingüístiques als trens

Parelles lingüístiques, ara també al tren

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

La Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya presenten un pla pilot per impulsar el voluntariat lingüístic en els trajectes de tren. La inscripció per a persones aprenents i voluntàries ja és oberta.

Aprofitar els trajectes de tren de camí a la feina per ensenyar o aprendre català. Aquesta és la proposta que llancen la Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a les persones que utilitzen habitualment les línies del Baix Llobregat i del Vallès, que seran les primeres a sumar-se a El Tren de la llengua. Es tracta d'una iniciativa que "vol promoure l'aprenentatge del català de manera informal i en un moment quotidià del dia com és el trajecte en tren".

La prova pilot es desenvoluparà en les línies del Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès. Un cop finalitzada, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta iniciativa i implantar-la de forma regular.

Les persones que vulguin participar en el projecte, sigui per aprendre o sigui per ensenyar català, poden contactar amb la Plataforma per la Llengua i registrar-se al voluntariat lingüístic.

El 2016 es van fer més de 2.000 parelles lingüístiques a la ciutat de Barcelona

Aquesta proposta és una adaptació del programa de Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística, que pretén facilitar a les persones amb coneixements bàsics de català la pràctica de l'idioma en un context real i relaxat, perquè guanyin més confiança i fluïdesa. 12 entitats, entre elles la Plataforma per la Llengua, s'encarreguen de dinamitzar aquest projecte a la ciutat de Barcelona. Al llarg de l'any 2016 s'hi van fer més de 2.000 parelles lingüístiques.

Afegeix un comentari nou