Parelles lingüístiques, ara també al tren

  • Dues persones xerrant a un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. Programa pilot per promoure les parelles lingüístiques als trajectes de tren

    Programa pilot per promoure les parelles lingüístiques als trajectes de tren - Font: Plataforma per la Llengua

  • Cartell de la iniciativa "El Tren de la llengua", que promou les parelles lingüístiques als trens

    La iniciativa "El Tren de la llengua", que promou les parelles lingüístiques als trens - Font: Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya presenten un pla pilot per impulsar el voluntariat lingüístic en els trajectes de tren. La inscripció per a persones aprenents i voluntàries ja és oberta.

Aprofitar els trajectes de tren de camí a la feina per ensenyar o aprendre català. Aquesta és la proposta que llancen la Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a les persones que utilitzen habitualment les línies del Baix Llobregat i del Vallès, que seran les primeres a sumar-se a El Tren de la llengua. Es tracta d'una iniciativa que "vol promoure l'aprenentatge del català de manera informal i en un moment quotidià del dia com és el trajecte en tren". 

La prova pilot es desenvoluparà en les línies del Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès. Un cop finalitzada, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta iniciativa i implantar-la de forma regular. 

Les persones que vulguin participar en el projecte, sigui per aprendre o sigui per ensenyar català, poden contactar amb la Plataforma per la Llengua i registrar-se al voluntariat lingüístic.

El 2016 es van fer més de 2.000 parelles lingüístiques a la ciutat de Barcelona

Aquesta proposta és una adaptació del programa de Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística, que pretén facilitar a les persones amb coneixements bàsics de català la pràctica de l'idioma en un context real i relaxat, perquè guanyin més confiança i fluïdesa. 12 entitats, entre elles la Plataforma per la Llengua, s'encarreguen de dinamitzar aquest projecte a la ciutat de Barcelona. Al llarg de l'any 2016 s'hi van fer més de 2.000 parelles lingüístiques.

Afegeix un comentari nou