PartiCamp, un espai obert per compartir sobre participació jove

  • Fotograma del vídeo sobre PartiCamps

    Fotograma del vídeo sobre PartiCamps - Font: Canal de Youtube de JoventutCat

  • Fotograma del vídeo sobre PartiCamps

    Fotograma del vídeo sobre PartiCamps - Font: Canal de Youtube de JoventutCat

Totes les persones implicades en la dinamització juvenil estan convidades a participar en la PartiCamp que tindrà lloc dimarts 12 de desembre a Barcelona. Serà una trobada oberta per reflexionar sobre la participació de les persones joves.

En el món associatiu sovint costa trobar espais per compartir i reflexionar amb altres persones que incideixen en el mateix àmbit que nosaltres. Aquest intercanvi pot ressultar molt profitós i engrescador. Els PartiCamp vénen a obrir aquesta porta en l'àmbit de la participació juvenil. Són trobades obertes a tothom que busquen reflexionar, proposar, exposar, escoltar, compartir i parlar sobre la participació de les persones joves. Es basen en un aprenentatge entre iguals i es desenvolupen a través del diàleg múltiple i l’intercanvi. 

Aquestes trobades no compten amb un programa tancat, sinó que són els i les participants qui proposen els temes a tractar. Aquesta metodologia està dissenyada a partir dels EdCamp, impulsats a Catalunya per la Fundació Jaume Bofill en aliança amb Edcamp Foundation.

Els mesos d'octubre i novembre s'han desenvolupat PartiCamps a Seròs i Barcelona, i el 12 de desembre tindrà lloc un altre a la ciutat comtal. En aquest cas, l'acollirà l'associació RAI - Recursos d'Animació Intercultural. Per poder participar-hi cal inscripció prèvia.

A l’inici de la trobada, els i les participants faran les propostes de temes que configurarà el mapa de la sessió, així es crearan diferents espais de treball amb els temes que sorgeixin. Les preguntes o temes hauran d’estar vinculats a la participació i la gent jove i poden sorgir de la Guia Jove, una caixa d’eines per als i les professionals que treballen amb gent jove per fomentar la participació a través de la dinamització juvenil.

Afegeix un comentari nou