#PartirDeCero, el primer vídeo amb 750 mil visualitzacions en negatiu

  • Samara, protagonista del vídeo 'Partir de Cero'

    Samara, protagonista del vídeo 'Partir de Cero' - Font: Fundación Secretariado Gitano

  • Aportació de Lorena Jiménez a 'Partir de Cero'

    Aportació de Lorena Jiménez a 'Partir de Cero' - Font: Fundación Secretariado Gitano

750 mil són les persones gitanes que viuen a l'Estat espanyol. La nova campanya de la Fundación Secretariado Gitano denuncia que totes elles han de fer front a prejudicis i desavantatges, és a dir, que no parteixen de zero.

El vídeo de la campanya de la Fundación Secretariado Gitano tampoc no parteix de zero. Fent el símil de les dificultats que afronta la comunitat gitana, el vídeo #PartirDeCero comença amb visualitzacions en negatiu. El seu objectiu és remuntar aquestes visualitzacions i esdevenir un vídeo viral. Només així, podrà sensibilitzar la ciutadania sobre la desigualtat i discriminació que encara pateix la comunitat gitana en matèria d'educació, ocupació, habitatge o salut.

El vídeo de la campanya 'Partir de Cero' explica la història de Samara, una noia gitana de 18 anys que vol trobar un lloc on viure i treballar, i que busca la 'Ciudad Cero', és a dir, una societat sense prejudicis ni discriminació, on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats. Es tracta d'un curtmetratge d'animació, però la Fundación Secretariado Gitano assenyala que reflecteix la realitat de milers de joves gitanos i gitanes.

La campanya també pretén aconseguir el suport de la ciutadania, les organitzacions, les empreses i les institucions, i les anima a signar el 'Decàleg per a la Ciutat Zero'.

Afegeix un comentari nou