Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació

Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació

Resum: 

Aquest postgrau ofereix els coneixements teòrics i pràctics per a la intervenció i mediació de conflictes en l’espai comunitari, la xarxa de serveis públics, el treball en equip d’institucions i organitzacions... Ofereix, a més a més, un mòdul dedicat exclusivament a la gestió de
conflictes en les entitats del tercer sector.

Aquesta 6a edició del postgrau, coordinat per la Fundació Universitat de Girona, presenta el seu format en una modalitat semipresencial que combina l'assistència presencial (20%) amb l'online (80%). Actualment és l'únic postgrau dedicat exclusivament a aquesta àrea de coneixement i d’intervenció– parteix de la premissa que el conflicte és inherent a les nostres vides, forma part de la quotidianitat, i que allò que el fa ser d’una manera o d’una altra i ens permet obtenir solucions d’èxit és el seu tractament, la seva gestió i resolució i el fet que impliqui el nombre màxim d’agents afectats des d’una visió positiva i amb criteris de gestió de qualitat.

En els darrers 10 anys, a Catalunya i a l’Estat Espanyol, s’han dut a terme un gran nombre de projectes, programes, experiències de gestió i resolució de conflictes públics per part d’institucions públiques i organitzacions privades que han facilitat un corpus de coneixement i unes fórmules d’intervenció en aquest camp. Avui hi ha molts professionals formats que desenvolupen aquest treball, a partir de diferents processos, en institucions públiques i organitzacions privades en l’espai públic del nostre país.

Aquest postgrau presenta, a més a més, un mòdul dedicat exclusivament a la gestió de conflictes en les entitats del tercer sector (associacions, fundacions) i de voluntariat; i també en la seva relació amb d'altres institucions i organitzacions en la detecció, gestió i resolució de conflictes.

Els objectius del Postgrau són:

  • Assolir coneixements teòrics i pràctics que permetin la intervenció en els conflictes, el seu abordatge i la seva gestió.
  • Conèixer les causes i les conseqüències del conflicte en el sistema social, així com el paper de les institucions, organitzacions i organismes que hi operen.
  • Capacitar per a la intervenció professional en els conflictes comunitaris i de l’espai públic.
  • Tenir competències per detectar, gestionar i resoldre conflictes en l’espai comunitari, la xarxa de serveis públics, el treball en equip d’institucions i organitzacions i la coordinació de projectes i de bones pràctiques.
  • Disposar de pautes i criteris per a l’elaboració de projectes de mediació comunitària i de bones pràctiques per a la gestió del conflicte comunitari i públic i per a la seva avaluació.

Per a més informació

Telèfon: 972 210 299

Correu electrònic: info.fundacioif@udg.edu

Afegeix un comentari nou