El procés participatiu de l'Espai Germanetes de Barcelona

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El procés participatiu de l'Espai Germanetes de Barcelona

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Els veïns i les veïnes de l'Esquerra de l'Eixample han fet un manifest per expressar la seva voluntat de mantenir el procés participatiu sobre aquest espai comunitari iniciat el 2012.

La plataforma Recreant Cruïlles, que agrupa persones i entitats com ara l'Associació de Veïns i Veïnes de l'Esquerra de l'Eixample o l'Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample, manifesta d'aquesta manera la necessitat d'equipaments i espais públics a la zona i l'interès dels veïns i les veïnes en implicar-se i prendre decissions al respecte.

El moviment veïnal demana en el manifest a tots els grups municipals que donin el seu suport al procés participatiu engegat i que esperin a que tingui lloc un debat per prendre decissions consensuades, al qual estan convidats. Solicita també a l'actual equip de govern de l'ajuntament que aquest procés "es dugui a terme amb uns ritmes i termes raonables, facilitant a la població interessada una informació actualitzada, rellevant i pertinent, la qual permeti argumentar les decisions, siguin les que siguin, d’una manera consensuada, fiable i robusta".

L'Espai Germanetes és un solar de 5.500 metres quadrats situat en el lloc on estava ubicat l'antic convent de les Germanetes dels Pobres, a la confluència dels carrers Comte Borrell i Consell de Cent. És propietat de l'Ajuntament de Barcelona des de l'any 2006, que un any més tard va preveure la construcció de diferents equipaments: un institut, una escola bressol i pisos per a gent gran i per a joves.

L’Ajuntament va presentar el Pla de Buits l'any 2012 oferint la gestió de 585 metres quadrats a entitats sense ànim de lucre fins a final de 2016, i Recreant Cruïlles va presentar la seva candidatura, emparada institucionalment per l'associació de veïns i veïnes i amb el suport d'entitats i adhesions individuals. A l'espera de la resolució d'aquest pla es van fer assemblees, festes reivindicatives i reunions amb els tècnics municipals per adequar l'espai. Finalment, el gener de 2014 l'Espai Germanetes es va obrir al barri i es van començar a fer activitats.

Pots llegir el manifest complet publicat al blog de Recreant Cruïlles a partir d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou