'Ràdio-actius', un any fent ràdio comunitària al Poble-sec

Colectic - Comunitari
L'equip de críquet de l'Institut Consell de Cent entrevistat al programa
L'equip de críquet de l'Institut Consell de Cent entrevistat al programa
Imatge de difusió de Ràdio-actius
Imatge de difusió de Ràdio-actius

'Ràdio-actius', un any fent ràdio comunitària al Poble-sec

Colectic - Comunitari

Resum: 

El programa promou el treball en equip i el sentiment de pertinença a la comunitat, permetent a tothom expressar-se de manera creativa i compartir amb els veïns i les veïnes d'aquest barri de Barcelona.

El mes de novembre va fer un any que es va engegar el projecte d'una petita emissora comunitària en línia a partir del Pla Comunitari del Poble-sec, l’associació Jam Circus i la productora La Sesenta y Siete.

La iniciativa va començar amb un taller de ràdio molt bàsic que tenia com a objectiu donar a conèixer al barri la proposta. Va comptar amb una vintena de persones que hi van participar, la meitat de les quals va voler continuar fent ràdio. Al llarg d'aquest any, per l'estudi han passat moltes altres d'edats molt diverses que reflecteixen la interculturalitat del barri.

Els i les participants de "Ràdio-actius" es reuneixen cada dilluns de 6 a 8 de la tarda al Centre Cívic El Sortidor per preparar el programa d’uns 40 minuts que fan quinzenalment i actualitzar el blog on pengen els podcast amb les gravacions. Els temes tractats sempre tenen com a protagonsites les persones, entitats i col·lectius del barri i tot allò que pot ser del seu interès.

Al centre cívic disposen d’una sala i l'equipament mínim necessari per poder fer el programa: un ordinador amb connexió a Internet, una taula de so i uns micròfons, però reivindiquen un estudi a la Casa de la Premsa, equipament que és reclamat alhora per la comunitat com a equipament cultural pel barri.

Pots tenir més informació al blog del programa o al seu espai a Facebook.

Afegeix un comentari nou