Reactiu 2014: comunicació social gratuïta
Comparteix
En Roger i l’Oriol són Antídot Gràfic, un estudi de disseny que busca millorar la societat a través de la creativitat i donant visibilitat a la feina feta pel tercer sector.
«Reactiu» és una iniciativa pensada per donar a conèixer i difondre la feina feta per entitats sense ànim de lucre, associacions del tercer sector i moviment socials. Els impulsors d’aquesta idea, l’estudi Antídot Gràfic, s’ofereixen a crear una campanya gratuïta de comunicació d’un projecte que tingui objectius concrets i ben definits. Podeu enviar les propostes fins al 15 d'octubre al correu hola@antidotgrafic.com i el dia 20 d'octubre faran pública la decisió i el projecte escollit.
Què és i amb quin objectiu neix Antídot Gràfic?
Antídot Gràfic és un petit estudi de disseny gràfic i comunicació de Barcelona que funciona des de fa un parell d’anys. Ens caracteritzem per ser multidisciplinaris, és a dir, que treballem en diferents camps com poden ser identitat corporativa, direcció d’art, packaging, disseny editorial, audiovisual, «motion graphics», etc.
Qui en forma part?
La base de l’estudi el formem dos dissenyadors gràfics, el Roger Flaquer i l’Oriol Porta, però comptem amb col·laboradors especialitzats en diferents disciplines com poden ser la fotografia, la programació, el «motion graphics», la il·lustració, així com dissenyadors de producte o interiorisme. Així doncs depenent de cada projecte som més o menys en funció dels les necessitats i els objectius plantejats.
L’objectiu de «Reactiu» és donar visibilitat a causes en les que treballen ONG’s, entitats del tercer sector i moviments socials
Amb quin objectiu poseu en marxa la iniciativa «Reactiu»?
Com que tenim sensibilitat social, va sorgir la idea de col·laborar i participar utilitzant les eines que són pròpies de la nostra professió. L’objectiu de «Reactiu» és donar visibilitat a causes en les que treballen ONG’s, entitats del tercer sector i moviments socials. A la vegada volembrindar oportunitats de difusió amb finalitat social. Volem aportar el nostre granet de sorra per a millorar la societat a través de la creativitat i els nostres coneixements de manera gratuïta. Fins al 15 d’octubre estem oberts a rebre propostes, de les quals triarem una en funció de la viabilitat, l’impacte, l’abast i les necessitats del sol·licitant.
A qui va dirigit?
Com hem comentat, va dirigit a tot col·lectiu, associació, organització, moviment que treballi en temes socials, i que no disposi dels recursos per a poder tenir una bona comunicació i una bona imatge gràfica. Ens adrecem des de a ONG’s a entitats, associacions veïnals, etc. Busquem un projecte que tingui un objectiu en concret i que estigui ben definit.
Creieu que, a més a més d’ajudar a difondre una causa social o cultural, a través d’aquesta iniciativa creareu consciència de la importància de fer bona comunicació?
Òbviament la comunicació avui en dia és bàsica en qualsevol àmbit. Des del disseny gràfic fins al social media són eines que poden fer tenir més repercussió a una causa social i poden ser molt útils per exemple per a la captació de socis per una ONG. Actualment en el món social, està poc treballada per manca de recursos i aquí és on nosaltres podem aportar els nostres coneixements.
Els punts a valorar: viabilitat, impacte, abast i necessitats del sol·licitant, tenen un pes igualitari alhora de prendre la decisió?
Els quatre punts a valorar tenen una importància similar, però dir que ens decantarem cap una proposta o altra, en funció dels recursos de que es disposi així com que sigui una iniciativa interessant.
Afegeix un nou comentari