S'aprova el III Pla Estratègic del Tercer Sector d'Acció Social

  • Logotip de la iniciativa

    Logotip de la iniciativa - Font: Plataforma de ONG de Acción Social

  • El treball en xarxa és una part molt important en aquest pla

    El treball en xarxa és una part molt important en aquest pla - Font: Plataforma de ONG de Acción Social

Elaborat a partir d'un ric procés participatiu, de reflexió i anàlisi, aquest pla defineix una estratègia conjunta d'actuació del tercer sector d'acció social de cara als anys 2017-2021.

El III Pla Estratègic del Tercer Sector d'Acció Social és una iniciativa de la Plataforma de ONG de Acción Social, i ha estat aprovat per la seva junta directiva. Defineix els reptes, els objectius i les necessitats del sector.

Les principals línies que regiran la seva labor en els propers quatre anys són oferir noves respostes a les necessitats de les persones des d'una gestió intel·ligent, promovent la transparència, la permeabilitat i la governança; reforçar la seva base social; consolidar un estatus d'interlocució davant les administracions; multiplicar el seu impacte a l'opinió pública; donar un servei de qualitat i millorar els resultats a partir de la col·laboració i la cooperació.

La Plataforma de ONG de Acción Social va realitzar l'any 2015 l'Estudi del Tercer Sector, que ha servit com a referència i guia de cara a complementar l'anàlisi feta sobre el sector amb les valoracions i les experiències de cada organització.

Al procés d'elaboració del III Pla Estratègic del Tercer Sector d'Acció Social han participat diferents entitats socials i plataformes a nivell de l'Estat espanyol, com ara la Plataforma de Voluntariado de España, la Red Europea de Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social en el Estado Español (EAPN), i el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI).

Afegeix un comentari nou