Síndrome de Down, prohibida l’entrada

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Síndrome de Down, prohibida l’entrada

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Denúncien una discoteca de Sabadell a la Fiscalia per haver negat l’entrada a un grup de joves amb discapacitat intel·lectual. En el Dia Mundial de la síndrome de Down, el col·lectiu denuncia que segueix patint discriminacions.

L’associació Andi ha denunciat davant la fiscalia la discoteca Puzzle Sabadell per haver impedit l'entrada a un grup de joves amb síndrome de Down, segons publiquen alguns mitjans de comunicació.

Segons la denúncia, l’incident va tenir lloc el dissabte 2 de març, quan el porter del local va dir als joves que no podien entrar perquè eren “un grup especial”. L’associació afirma que, més tard, el responsable de la discoteca els va indicar que si haguessin avisat amb antelació que hi anirien els haurien preparat una sala "perquè estiguessin sols". Un portaveu de la discoteca, contactat per l’Agència Efe, ha negat els fets i ha declinat donar la seva versió.

Andi ho considera un "acte de discriminació" i ha assenyalat que tampoc haurien acceptat que els deixessin entrar en una sala reservada només per a ells. “Promovem, donem suport i lluitem per tal que els infants i joves, del nostre col·lectiu, participin de les activitats de lleure comunitàries de Sabadell i rodalies, treballin en empreses ordinàries, i, fins i tot, alguns d’ells visquin sols, amb els suports necessaris”, expliquen al seu web.

Acabar amb la discriminació

En el seu escrit de denúncia, l'associació, presidida per Dolors Pallàs, explica que ha denunciat aquest fet amb l’objectiu d’intentar "arribar a eradicar accions discriminatòries com aquesta".

Aquest 21 de març se celebra el Dia Internacional de la Síndrome de Down. La presidenta de la federació Down Catalunya, Pilar Sanjuán, ha assegurat que, "malgrat que s'ha avançat molt els últims anys, fets com aquest demostren que encara hi ha àmbits on les persones amb síndrome de Down són discriminades".

Afegeix un comentari nou