Comença una campanya ciutadana per demanar la gestió pública de l’aigua a Barcelona

  • Assemblea del 15 de desembre a Sants

    Assemblea del 15 de desembre a Sants - Font: Aigua és Vida

  • Recollida de firmes

    Recollida de firmes - Font: Aigua és Vida

La iniciativa vol crear una xarxa ciutadana que faci aquesta demanda a través de la MultiConsulta, una eina de participació ciutadana posada en funcionament per l'Ajuntament de Barcelona.

El 15 de desembre va tenir lloc al local de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) una primera assemblea en què les entitats participants van decidir iniciar la recollida de les 15.000 signatures que calen perquè a la MultiConsulta es formuli la pregunta: “Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?”.

La recollida de signatures durarà aproximadament un parell de mesos. Per poder fer-la és necessària la participació de 200 persones com a fedetàries, les úniques que poden recollir firmes i validar la fiabilitat de les dades de les persones que signin els fulls. Una vegada recollides les 15.000 signatures, el procés consultiu tindria lloc durant el maig i el juny de 2018.

La proposta de demanar la gestió pública de l’aigua a Barcelona la va començar la plataforma Aigua és vida i ara ja compta amb unes 40 entitats que la promouen. Pots seguir la campanya a partir del web d'Aigua és Vida i del Facebook, el Twitter i l'Instagram de la iniciativa.

Està previst que a Barcelona es faci una MultiConsulta anual perquè la ciutadania pugui incorporar qüestions a consultar i pronunciar-se sobre els temes importants de la ciutat.

Afegeix un comentari nou