TEBVist aprofundeix en el finançament ètic i els reptes del cooperativisme

  • Equip TEBVist. Font: Pàgina de Facebook de TEBVist

    Equip TEBVist. Font: Pàgina de Facebook de TEBVist

  • L'equip del TEBVist entrevistant Perfecto Alonso. Font: Pàgina de Facebook de TEBVist

    L'equip del TEBVist entrevistant Perfecto Alonso. Font: Pàgina de Facebook de TEBVist

El primer canal de televisió en línia de Catalunya fet per persones amb discapacitat arriba al seu sisè programa en plena forma. Hi entrevisten al president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso.

TEBVist és un projecte del Grup Cooperatiu TEB, que treballa amb l'objectiu d'aconseguir una vida inclusiva per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta del primer canal de televisió en línia a Catalunya fet per persones amb discapacitat. Va començar la seva trajectòria el mes de maig de 2014 i des de llavors han realitzat reportatges, entrevistes i programes al voltant de temes molt diversos.

Decidir els temes a tractar, maquillar, enregistrar, entrevistar, editar... totes les tasques les realitzen les persones participants del projecte, amb el suport d'un equip pluridisciplinari, format per professionals de l'audiovisual, periodistes i educadors/ores. Amb aquest projecte "mostren a la societat que les persones amb discapacitat intel·lectual també tenen moltes capacitats i talent, i que poden i saben explicar el món que els envolta des de la seva mirada".

Al febrer han presentat el sisè programa que inclou un reportatge sobre els Compromisos TEB; l'entrevista al president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso; i una crònica sobre l'obra de teatre dels seus companys de TEB Vallès.

El coordinador de TEBVist, Josep Maria Soro, explica en aquest article que els Compromisos TEB són una manera de finançar-se oferint a les persones properes al projecte l'oportunitat d'invertir-hi: "L'emissió de bons que acaba de fer el Grup Cooperatiu TEB ens serveix d'exemple per explicar com un projecte que dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual aconsegueix captar en el seu entorn més immediat una font de finançament més barata i fidel que la tradicional, i al mateix temps, permet als petits inversors millorar la rendibilitat dels seus estalvis i controlar què se'n fa dels seus diners". Afirma que el finançament propi és un dels grans reptes que està afrontant amb valentia el món cooperatiu.

Josep Maria Soro afegeix que per als nois i noies del TEBVist aquest sisè programa ha representat "una immersió molt profitosa en temes d'economia i empresa" i que van gaudir molt amb l'entrevista amb el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

A més de cobrir la notícia, de vegades ells mateixos esdevenen notícia. Per exemple, al Festival d'Art Impossible de Barcelona, a més de fer de periodistes, van ser protagonistes d'aquest reportatge de BTV.

 

Afegeix un comentari nou