Treballant a la comunitat a través de la percussió

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Treballant a la comunitat a través de la percussió

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Un taller de percussió africana al punt Òmnia de la localitat de Manlleu posa en relació a participants molt diversos.

Aquest taller, que es duu a terme al Punt Òmnia Casal Cívic Manlleu - Frederica Montseny, es va engegar fa tres anys per facilitar la integració i la dinamització dels joves i les joves del barri de l'Erm. L'Abel, el dinamitzador del punt, va pensar que podria ser una activitat molt atractiva i engrescadora.

El PercuTIC és un espai que dóna cabuda a un grup molt heterogeni d'usuaris i usuàries, d'orígens, edats i situacions socials molt diverses. Els i les participants són procedents de païssos com Gàmbia, Ghana, Mali o els del Magrib, on la percusió és molt important. És doncs una activitat intercultural i intergeneracional, en la qual els més grans tenen un rol tutelatge. També ha anat acollint participants procedents d'altres activitats que es fan al casal i al barri.

El taller dóna la possibilitat de poder relacionar-se durant dues hores setmanals al voltant de la pràctica de la percusió, aprofitant les possibilitats socialitzadores de la música, però també de poder aprendre sobre la cultura africana.

Els instruments que es fan servir són els típics que formen part de la música africana: els djembes, el dundunba, el sangban, el kenkeni, diverses campanes... El repertori està format per danses festives pròpies de Guinea i cançons regionals de Mali, entre d'altres peces.

Un altre objectiu de PercuTIC és poder participar en esdeveniments de la comunitat, aportant els ritmes del continent Africà.

Afegeix un comentari nou