Treballar des dels barris per superar la crisi

La Confederació d’Associacions Veïnals (CONFAVC) ha escollit al nou president de la Junta Directiva, en Jordi Giró, que encapçala un nou equip rejovenit i compromès amb les polítiques socials que s’ha marcat un full de ruta per al 2012 enfocat en cohesionar el moviment veïnal.

El nou president de la CONFACV, Jordi Giró, ha començat el seu mandat amb molta energia i noves propostes. Aquestes es recullen en el full de ruta aprovat per al 2012 on la cohesió i la coordinació del moviment veïnal català són fonamentals. Per poder portar endavant amb èxit les campanyes de salut, sanitat, habitatge o medi ambient cal treballar conjuntament, en xarxa, i obrir-se a altres entitats socials, per teixir una estructura veïnal que permeti un intercanvi de coneixement i experiència per tal de ser més forts i tenir més incidència social.

"Cal teixir una estructura veïnal que permeti un intercanvi de coneixement i experiència"

En l’Assemblea on es van escollir els nous membres de la junta és van aprovar dues resolucions:  una en defensa dels drets socials, i la segona per què les entitats financeres assumeixin compromisos amb la societat i es corresponsabilitzin de la crisis.

 

En aquest sentit es fa una crida a totes les Associacions de Veïns dels barris per que denunciïn les agressions als drets civils, polítics i socials. Tal i com expressava el  nou president, les Associacions de Veïns treballen des del territori a nivell molt local, en barris, pobles i ciutats i s’ha d’aprofitar aquesta força organitzativa per “fer front al cop d’estat contra els drets socials i que atempta contra la dignitat de les persones”.  En aquest sentit Giró va matitzar en una entrevista que aquest “cop d’estat” està produint una pèrdua de drets i de cobertures socials per les que s’ha lluitat durant molts anys i que aquest fet es considera una agressió greu.

Una altra aposta de la CONFAVB és la de potenciar la comunicació i les xarxes socials en el teixit veïnal.

La nova Junta Directiva està formada per Jordi Giró, que és també el president de l’AV de la Vila Olímpica de Barcelona, i vicepresident de la FAVBarcelona ; Fernando Pindado (AV Verdum de Barcelona); Francesc Caballero (AV Balàfia de Lleida i vicepresident de FAV Lleida); Gemma Ubasart (AV Torreguitart de Sabadell); German Rafales (AV Les Colomeres de Gavà); José José Miguel Sanz (AV de Torrent d’en Pere Parres de Terrassa i vocal de la Federació d’aquest municipi); Jose Luis Muñoz (president de la FAV de Santa Coloma de Gramanet), i Pol Ansó (de l’AV de l’Espai rural de Gallecs i secretari de la Federació d’AV de Mollet).

Afegeix un comentari nou