Trencatòpics: sense els immigrants la crisi seria molt pitjor
Comparteix
La Comissió de Migracions d’Ecas posa en marxa una campanya contra els tòpics sobre els immigrants. La millor arma per trencar-los: les històries d’homes, dones, joves i vells que amb esforç han superat les traves socials i les dificultats i s’han integrat i material i informes que desmunten els estereotips sobre la immigració.
“Sense les persones immigrants els efectes de la crisi haurien estat més devastadors”. Aquesta és la conclusió d’un informe elaborat pel Banc Mundial que podeu trobar al web de la campanya trencatòpics engegada amb la voluntat de donar a conèixer a la ciutadania històries amb les que es troben dia a dia les persones que treballen professionalment en l’àmbit de la integració social i el suport a la immigració.
La impulsora és la Comissió de Migracions d’ECAS que aglutina 14 representants d’entitats i associacions que treballen amb la immigració. Aquest grup de treball permanent es reuneix per crear un nou discurs sobre les migracions que acabi amb els tòpics i estereotips. A través de les seves experiències volen millorar les condicions de vida dels immigrants i fomentar la seva normalització. De primera mà aquestes entitats saben que la immigració es heterogènia, que té moltes motivacions, causes i desencadenants, i que pot afectar a totes les classes socials. Des de la Comissió de Migracions els hi posen nom i cognoms a aquests casos perquè han treballat i conviscut amb ells.
El web, que s’ha posat en marxa el mes d'octubre de 2012, anirà recollint experiències i recursos que mostren visions diferents de les persones immigrades com és el cas de l’Amadou Boca Sam, que va marxar del Senegal al 1986 i després de viure en diferents llocs sense papers va arribar a Barcelona al 1992. Després d’aconseguir el permís de residència va anar a Madrid on compaginava la venda ambulant al matí amb les classes del Màster en Cooperació al Desenvolupament a la tarda. Avui és tècnic d’acollida i coordinador de l’àrea de desenvolupament d’ACISI, una de les entitats membres d’ECAS.
Al web també podeu trobar-hi material trencatòpics com ara un Mapa interactiu sobre les migracions que es produeixen a tot el món o el treball fet per l'associació Migrantas, que busca a través de tallers, exposicions i activitats, donar a conèixer a la societat les sensacions i sentiments que viuen les dones que han de començar una nova vida en un país estranger.
ECAS és una federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social que treballen de manera prioritària amb col•lectius en situació o risc d’exclusió social.
Afegeix un nou comentari