Un diagnòstic comunitari mostra la precarietat en què viuen infants i adolescents en dos barris de Badalona

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un diagnòstic comunitari mostra la precarietat en què viuen infants i adolescents en dos barris de Badalona

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

El document posa de manifest que el 36% dels badalonins atesos pels Serveis Socials són dels barris de La Salut i Llefià, que té un 29% de la població de Badalona.

L'Informe sobre la situació de la infància al districte de La Salut - Llefià mostra indicadors sobre habitatge, serveis escolars i beques de menjador, així com els recursos i els serveis del territori i altres variables que influeixen en la situació. Planteja també propostes concretes de treball per tal de cobrir necessitats bàsiques i evitar futurs problemes.

Aquest diagnòstic ha estat elaborat pel Grup de Treball de Necessitats Bàsiques del Pla Educatiu d'Entorn, sorgit de la Comissió d’Infància i Joventut i del qual formen part els agents educatius, socials i de salut que intervenen en aquest districte de la ciutat de Badalona.

Les dades han estat recollides de manera objectiva al llarg de 2015 per les escoles i entitats del territori a partir d'una mostra de 6.500 infants i adolescents. Una de les més destacables mostra que el 44% de l'alumnat de primària d'aquesta zona rep l'ajut de beques de menjador. Segons els promotors de l'estudi, si no fos així tindrien problemes per poder menjar.

Altres dades posen de manifest que el 30% dels i de les alumnes d'aquests barris tenen llengües d'origen diferents al català i el castellà, amb la qual cosa presenten dificultats de comunicació. El 33% de la població atesa pels Serveis Socials té també problemes d'habitatge, com mostra el fet que moltes famílies viuen en pisos ocupats o amb baixes condicions de salubritat.

L'informe també posa de manifest la manca de recursos a les escoles. L'Ajuntament ha fet la proposta de recuperar els patis oberts i de treballar en xarxa per tal d'optimitzar recursos a partir de la Taula Local per a la Infància i l'Adolescència de Badalona. Això permetrà també conèixer les mancances i establir prioritats.

Afegeix un comentari nou