"Vetllem per la sostenibilitat dels projectes de cooperació"

Aquesta afirmació la feia el passat mes de juny Carles Llorens, director general de Cooperació de la Generalitat, en una entrevista concedida a el Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya on va parlar de temes diversos relacionats amb l’àrea que encapçala. 

 

El passat mes de juny, el Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) va entrevistar l’actual director general de Cooperació de la Generalitat, Carles Llorens, qui actualment i després dels canvis impulsats per la resolució de l’1 de març del 2011, també és el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). A l’entrevista publicada per l’ens universitari i que es pot llegir completa seguint el següent enllaç, la periodista pregunta a Llorens per temes molt diversos vinculats amb la gestió de la seva àrea i el punt de vista imperant.

Entre d’altres, el director general de cooperació assenyala a l’entrevista la compatibilitat entre cooperació i interessos empresarials al mateix temps que apunta cap a l’empresa privada com una via important per plantar cara a la crisi: "Parlem òbviament d’empreses amb responsabilitat, no de depredadors". "A la cooperació catalana [...] fem un control molt exhaustiu de com es gestionen els recursos públics que hi destinem", assegura d’altra banda a l’entrevista després que la periodista Guida Fullana li pregunti amb contundència pel control que segueixen els projectes després de rebre l’ajut: "Es construeixen hospitals o escoles gràcies a la cooperació però després s’han de tancar o són buits perquè el manteniment de les infraestructures té un cost a llarg termini que no es pot assumir. Es fa cap mena de seguiment de les iniciatives?". 

Afegeix un comentari nou